‘Mooie muziek in Lunterse Koepel’

29 augustus 2012 om 00:00 Regio

Geen jazz, maar wél drie doorgewinterde musici die elkaar voortdurend uitdagen in heel verrassende improvisaties. Geen strijkkwartet, maar wél uiterst subtiel samenspel, gevoel voor humor en een bijzonder instinct voor dynamiek. Geen traditionele volksmuziek, maar wél passie, melancholie en instrumentaal vuurwerk. Niet in een hokje te stoppen, maar ongekend mooi: dat heet in Nederland Charivari.

LUNTEREN - In De Koepel in Lunteren zijn zondag 2 september twee concerten: om 12:00 en 14:00 uur. Ongedwongen mooie zang met uiterst subtiel spel op viool, accordeon en bas. Niet zoet, zout, zuur of bitter maar een vijfde smaak, nieuw, onbenoembaar en érg lekker: Umami in het Japans.

Het Charivari Trio zingt en speelt muziek van Roemenië tot Venezuela. Eigenzinnige bewerkingen van authentieke Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese volksmuziek worden afgewisseld met eigen composities, Cubaanse begrafenisdansen worden vermengd met nieuwe Nederlandse zigeunermuziek en Roemeense drinkliederen. Op het podium dagen de drie muzikanten elkaar uit tot virtuoos samenspel en adembenemende improvisaties. Ze rekenen af met de grenzen tussen exotische culturen en laten hun publiek horen dat het Charivari Trio een onweerstaanbare mix is van een klassiek strijktrio, een jazzorkest en een volksmuziekgroep.

De intieme en sfeervolle concerten vinden plaats op de eerste verdieping van de Koepel en de toegangskaarten zijn 15 euro per stuk en kunnen besteld en betaald worden via de webwinkel op de website van het Luntersche Buurtbosch. Belangstellenden kunnen eenvoudig kiezen voor het concert van 12.00 of 14.00 uur en een betalingsbewijs thuis printen. Dit is tevens uw toegangsbewijs bij de Koepel. Ook is het mogelijk kaarten aan de kassa te kopen bij aanvang van het concert (zolang de voorraad strekt). Meer info: www.buurtbosch.nl, www.charivari.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie