Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Shimy Farao nu ook gevestigd in Ede

12 september 2012 om 00:00 Ondernemend

Binnen het restaurant kan men terecht voor pizza’s, pasta’s, spaghetti, macaroni, belegde broodjes, schotels in vele soorten, steaks in talrijke soorten, familieschotels voor 2, 3 of 4 personen en mixed grill.

EDE - Shimy Farao was al vanaf mei dit jaar gevestigd aan de Halte in Ede, maar in augustus werd de zaak officieel geopend.

Volgens eigenaar Shimy ,,zullen er zeker nog een aantal artikelen bijkomen met eigen recepten. Ik zit al dertig jaar in het vak, waarvan twintig jaar als zelfstandig ondernemer.”

In 1990 werd in Woerden begonnen met een soortgelijke onderneming als in Ede. In 2006 werd de zaak in Woerden verkocht en opende hij zaken in Utrecht en Roermond, die kortgeleden van de hand werden gedaan. Via bekenden kreeg hij te horen dat er op de huidige locatie in Ede een eettent te koop stond. ,,Na een paar gesprekken kwam in mei de zaak rond en werd in augustus de zaak officieel geopend. We hebben een eigen bezorgdienst met een drietal medewerkers die bezorgen in de gehele gemeente Ede. Wat we op de menukaart hebben staan, maken we in onze eigen keuken volgens een eigen recept. De reacties die we krijgen zijn positief en dat geeft een prettig gevoel.”

Bouwingenieur

De geboren Egyptenaar is van huis uit een afgestudeerde bouwingenieur. ,,Toen ik naar Nederland kwam moest ik mijzelf zien te redden. Ik ben in Amsterdam begonnen in een slachterij, maar moest vanwege een hernia iets anders gaan doen en kwam in de horeca terecht. In Woerden, waar ik nog woon, ben ik voor mezelf begonnen. In 1992 gaf in de RAI in Amsterdam een demonstratie kokkerellen van producten die zij nu nog voeren. Ook in Woerden gaf ik demonstraties en kwam bij de beste drie in het maken van pizza’s, grillartikelen - en eigen recepten. Ik hoop overigens binnenkort in Ede te gaan wonen. Heen en weer naar Woerden is een hele tocht. Zeker ‘s nachts. Wij sluiten namelijk om 02.00 uur. Daarna is het opruimen en dan pas naar huis. Daarom hoop ik in Ede snel een huis aangeboden te krijgen.”

Volgens Shimy is het mooie van zijn vak ,,dat mensen zich prettig voelen wat ik aan eten maak. Het contact met de klanten staat bij mij hoog in het vaandel. Het sociale spreek mij zeer aan, daarom praat ik ook graag met mensen. Het maken van eigen recepten is ook een mooie kant van dit vak. Belangrijk vind ik ook dat allerhande personen op bezoek de zaak komen, zowel jonge als oudere personen. Ik kan met iedereen overweg, uit welk land ze ook komen. Ik vond het horecavak een mooie uitdaging, dat kan niet iedereen. Kijkend naar de toekomst maken we voor elke menukaart een speciale actie. Nu hebben we alle pizza’s ophalen voor slechts 6 euro, schotels 8.50 euro vijftig, broodje döner 3.50 euro vijftig. In de toekomst komen er nog meer dergelijke acties. Ik hoop in Ede een goede zaak op te bouwen”, besluit Shimy.

Shimy Farao

Pizzeria, grillroom - steakhouse

Halte 21, Ede

Telefoon: 0318- 303433

Foto:

Shimy: ,,Het sociale spreekt me aan. Ik praat graag met mensen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie