5 september 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Volwassenen kunnen zaterdag 15 september tijdens de uitmarkt, van 11.00-16.00 uur, gratis kennis maken met de theatervoorstellingen en cursussen van Cultura in het nieuwe seizoen. Het motto van deze dag is Beleef, Kijk en Proef.

In de theaterzaal krijgen bezoekers, via filmpjes, voorproefjes van de diverse voorstellingen te zien en er zijn speciale live optredens van Miss Molly and Me en de sfeervolle dj act Swoolish. Het theaterprogramma van Cultura biedt vanaf eind september een gevarieerd aanbod van klassieke muziek, cabaret, kindervoorstellingen, dans, toneel en theaterconcerten.

Zo treden onder anderen Mathilde Santing en Daniël Lohues op, maar ook veelbelovende nieuwkomers als Vonder & Bloom. Ook zijn er spannende combinaties zoals Bertolf en Kasper van Kooten te zien. Het Gelders Orkest komt weer met twee concerten naar Cultura en de serie Proefkamermuziek krijgt een vervolg met optredens van ensembles van topniveau. In deze concertserie wordt het proeven van klassieke muziek gecombineerd met het proeven van wijn.

Opvallend in het aanbod kindervoorstellingen is dat bekende kinderboeken vaak het uitgangspunt voor de voorstelling vormen. Zo zijn er ‘De Griezelbus’ en ‘Oorlogsgeheimen’, maar ook ‘Wie heeft Monkie gezien’ en een Babyconcert. Cultura geeft jong cabarettalent een podium, zoals de winnaars van Festival Cameretten. Maar ook comedians die al wat langer meedraaien, zoals Ruben Nicolai en Enge Buren. Bezoekers die op 15 september een theaterkaartjes kopen, krijgen extra een vrijkaartje voor een verrassingsvoorstelling Zwart Gat.

Begeleiding

Onder begeleiding van deskundige docenten wordt in de cursussen van Cultura vanuit ieders talent en passie gewerkt aan de individuele ontwikkeling. Tijdens De Uitmarkt hebben bezoekers de kans om te ervaren wat de verschillende cursussen van Cultura inhouden. Laat u bijvoorbeeld inspireren door teksten van Tolkien en pak het penseel op. Onder leiding van beeldend kunstenaar Marian Mijnhardt kan iedereen namelijk een artistieke bijdrage leveren aan een mega schilderij met als thema In de Ban van de Boom. Overal in het gebouw klinkt muziek en kunt u genieten van miniconcertjes en optredens, waarbij u meteen zelf een instrument uit kunt proberen. Tussendoor worden er hapjes en drankjes aangeboden. Docenten geven verschillende workshops om tijdens 1,5 uur kennis te maken met de cursussen tekenen-schilderen, keramiek, fotografie en theater.

Voor deze gratis workshops kunnen belangstellenden zich vooraf via de website www.cultura-ede.nl aanmelden.

Inschrijven

Cultura-medewerkers staan bij het info eiland klaar om vragen te beantwoorden over cursussen, workshops, proeflessen, theatervoorstellingen, etc. Hier kunnen belangstellenden zich ook meteen inschrijven voor een cursus of kaartjes reserveren voor een theatervoorstelling. Meer informatie www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie