Ede krijgt nieuwe muziekschool

5 september 2012 om 00:00 Voorpagina

Muziekschool Ede is een initiatief van Edenaar Marcèl van Dalen en Otterloër Sergei Michel. De lessen zullen vanaf maandag 10 september 2012 worden gegeven in gebouw De Kei aan de Peppelensteeg 12 in Ede. Voorlopig start de nieuwe muziekschool met de lessen viool en cello. ,,Zodra er voor andere instrumenten aanmeldingen zijn, zullen daarvoor docenten worden benoemd”, licht Marcèl van Dalen toe

Lessen deze maand van start in De Kei EDE - Muziekschool Ede is terug. Niet alleen bij Cultura kunnen in het vervolg in Ede muzieklessen gevolgd worden.

Muziekschool Ede zal als het aan de initiatiefnemers ligt in de komende jaren uitgroeien tot een echte muziekschool, waar op een degelijke ambachtelijke wijze les wordt gegeven door docenten die jarenlange ervaring hebben met het lesgeven en ook nu nog lesgeven op muziekscholen in de provincie Gelderland. ,,Natuurlijk kunnen de leerlingen al na een paar lessen muzieknoten lezen. Dat hoort erbij en is spelenderwijs te leren.”

Sergei Michel (cello) en Marcèl van Dalen (viool) zijn al door Muziekschool Ede aangetrokken om de lessen op hun instrumenten te verzorgen. Marcèl van Dalen studeerde op het conservatorium in Zwolle af met als hoofdvak viool. Serge Michel leerde her cellospel van zijn grootvader. Daarna studeerde hij aan het conservatorium in Arnhem. Net als Marcèl van Dalen geeft Sergei Michel les op de muziekscholen in Scherpenzeel en Winterswijk. Het tweetal geeft zondag 9 september om 12.00 uur samen met Tina Nijman en Martine van Veen een concert in Huis Kernhem ter ere van 600 jaar Kernhem.

u Vervolg op pagina 7.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie