MP3, motor/scooter, steeds populairder bij Veda Scooters

12 september 2012 om 00:00 Ondernemend

De klanten werden op de rode loper binnengehaald. Buiten de zaak stonden een aantal nieuwe MP3 modellen, een driewieler, opgesteld. ,,Het is een motor/scooter waar je met je B-rijbewijs, je autorijbewijs, op mag rijden,” legt Veenendaal uit. ,,Er is een hele groep mensen, die het motorrijbewijs niet kan halen of niet wil halen. Bijvoorbeeld om de kosten die je moet maken om het motorrijbewijs te halen. De MP3 is voor veel mensen de manier om toch motor te kunnen gaan rijden.”

EDE – De laatste door Emmy Veenendaal georganiseerde open dag bij Veda Scooters aan de Verlengde Parkweg 23 was een groot succes. ,,De klanten konden naar de nieuwe modellen kijken. En we hadden wat aanbiedingen. Tot ’s avonds laat hebben wij onze klanten onder het genot van een hapje en een drankje ontvangen,” vertelt Henk Veenendaal van Veda Scooters.

Voor de open dag was onder andere de MP3-club en de Dutch Big Scoots club uitgenodigd. ,,Ik hoop dat het rijden op een MP3 een trend wordt. Je hebt een aantal enorme voordelen naast dat je geen rijbewijs hoeft te halen. Zo’n motor rijdt één op dertig en je hebt bij woon-werkverkeer geen files. Dat geeft voor heel veel mensen de doorslag. De tweede auto gaat er uit en men gaat op een MP3 rijden. Een MP3 koop je nieuw al vanaf 7.500 euro.”

Helmplicht

Twee jaar geleden gingen Henk en Emmy Veenendaal samen door met Veda Scooters. ,,Het gemotoriseerde gedeelte hebben we verder uitgebreid. Ook verkopen we en repareren we motoren.” De scooter is nog altijd in. ,,Door de jaren heen heb je wat dipjes gehad. In de zeventigerjaren kreeg je de helmplicht en dacht iedereen dat de verkoop zou instorten. Dat was even zo, daarna is het weer beter gegaan.”

Snorfiets

,,Toen ik zestien jaar oud was, werden de verzekeringspremies op versnellingsbromfietsen enorm hoog. Dat was toen een reden om af te stappen en bijvoorbeeld naar een snorfiets te gaan. Tien jaar geleden kwamen de kentekens en dacht iedereen ‘nou is het afgelopen’. En recent kreeg je de verplichting van een rijbewijs voor een scooter. In Nederland loopt het helemaal in lijn met wat er in Europa gebeurt.”

Wat volgens Henk Veenendaal in Nederland heel uniek is, dat we het fenomeen snorfiets kennen. ,,Dat kennen ze bijna nergens anders in Europa. Alleen hier en in Denemarken kun je op een brommer gaan zitten zonder helm. Bij de invoering van een lichte motor voor zestienjarigen wil men stoppen met de snorfietsen. De vakhandel houdt dat bewust tegen voor een grote groep mensen, die nog dagelijks van een snorfiets genieten. Wel hebben we moeten afspreken, dat je als een bedrijf een bromfiets niet mag opvoeren. Dat is voor ons geen enkel .probleem Als bedrijf vinden wij dat wij ons moeten houden aan de in een convenant gemaakte afspraken.”

Veda Scooters

Verlengde Parkweg 23, 6717 GK EDE

0318-625625; www.vedascooters.nl

info@vedascooters.nl

Foto:

Het bedrijf van Veda Scooters aan de Verlengde Parkweg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie