Landgoed Hoekelum in trek

12 september 2012 om 00:00 Regio

De belangstelling was veel groter dan voorgaande jaren. Dit kwam niet alleen door het mooie zomerse weer. ,,Veel mensen vinden Hoekelum uniek en ook de activiteiten spraken velen aan.’’ Zo was de vertoning van de documentaire ‘Het land van mijn vader’ uitverkocht en reed de huifkar niet de geplande twee keer, maar vier keer langs voormalige boerderijen van Hoekelum.

‘Belangstelling groter dan voorgaande jaren’ BENNEKOM - De Open Monumentendag op Landgoed Hoekelum heeft zaterdag veel bezoekers getrokken. ,,Het aantal is moeilijk precies te schatten, maar ik denk dat er ruim duizend mensen zijn geweest’’, zei Dolf van Kampen, voorzitter van Historische Vereniging Oud-Bennekom na afloop tevreden.

Tijdens het evenement was Kasteel Hoekelum opgesteld en was er een optreden van het klarinetensemble van Cultura. Ook konden mensen aan de hand van een kaart met daarop monumentale elementen een wandeling over het landgoed maken. Zo konden ze onderweg het speelhuisje zien dat was ingericht door het Kijk- en Luistermuseum. ,,Grappig was dat veel bezoekers de kaart meenamen om op een later tijdstip de wandeling te doen’’, aldus Van Kampen.

,,Door het mooie weer werd door de bezoekers ook genoten van een hapje en drankje op de terrassen. ,,Er hing een leuke sfeer en er waren veel mensen die lange tijd bleven.’’

Wel waren er bezoekers die zich zorgen maakten over wat er met de Edeseweg gaat gebeuren. De gemeente wil hiervoor in de plaats de bredere Parklaan aanleggen en dat gaat deels ten koste het landgoed. De verbreding is volgens Ede nodig om het extra verkeer van de nieuwe woonwijk op het voormalige Enkaterrein aan te kunnen. Ook Oud-Bennekom maakt zich zorgen wat voor gevolgen dit heeft voor het aangezicht van het landgoed.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie