Ouderenwoningen op Aral-terrein

12 september 2012 om 00:00 Voorpagina

Op de locatie bouwt woningcorporatie Woonstede een gebouw met vierentwintig zorgwoningen, inclusief algemene ruimtes. Het gebouw wordt in zijn geheel verhuurd aan Careander, een protestants christelijke zorgorganisatie die zorg- dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Alweer een hele tijd geleden was er op de locatie tegenover café De Bospoort een benzinestation gevestigd. Na de sloop heeft het perceel lang braak gelegen. Eerst zou het tegelmuseum uit Otterlo naar de plek verkassen, dat ging uiteindelijk niet door. Daarna heeft het lang geduurd voordat er een definitieve bestemming werd gevonden voor het ‘ARAL-terrein’. Op het terrein komt, naast nieuwbouw, ook een maatschappelijke culturele ruimte, die Careander huurt. Ook komen er elf seniorenwoningen, die door Woonstede aan cliënten van Careander zullen worden verhuurd. Daarnaast zijn er nog zes woningen, twee op de begane grond en vier maisonnettes, die Woonstede zelf gaat verhuren. Het gebouw wordt in een U-vorm gebouwd en wordt ongeveer negen meter hoog. Parkeren gebeurd op het terrein zelf.

Nieuw gebouw wordt verhuurd aan Careander EDE - Er komen ouderenwoningen op de voormalige plek van tankstation Aral op de hoek van de Bospoort en de Verlengde Amsterdamseweg in Ede.

Voor ouderen lijkt het een ideale locatie te worden, vlakbij het centrum. Als de bouw voorspoedig verloopt, is het gebouw rond de bouwvakvakantie volgend jaar klaar. Met de verhuur van de zes woningen, waarvan de huurprijzen rond de 650 euro komen te liggen, adverteert Woonstede begin volgend jaar via de website www.huiswaarts.nu.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie