19 september 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Aan het begin van het seizoen staan er twee cabaret try-outs, vol humor en ontroering op het programma van Cultura. Ruben Nicolai speelt donderdag 4 oktober de voorstelling Little Friday. Vrijdag 5 oktober is het de beurt aan Remko Vrijdag en Martine Sandifort met de voorstelling Hulphond, de verrassing van theaterfestival De Parade afgelopen zomer.

Aan de hand van het medium televisie bespreekt cabaretier en TV-maker Ruben Nicolai zijn verbijsteringen, geluksmomenten en de rest van zijn leven. Vóór de pauze krijgt u een kijkje in de keuken van de televisie en in die van Ruben. Een cabaretprogramma zoals u cabaret kent met conference, sketch en lied. Na de pauze gaan we met het lesmateriaal aan de slag en maken zelf TV. Want als Wim Bosboom het kan, dan kunt u het toch zeker ook? Wim Wie? Precies. We gaan live, in 5, in 4, in 3, …!!

Ruben Nicolai is zelf ook geen onbekende op TV! Na zijn optreden in het theater met Nathan, genoot hij tv-bekendheid bij de Lama’s en programma’s voor BNN, afgelopen seizoen o.a. met De allerslechtse chauffeur van Nederland. Dit seizoen kiest hij voor een solotheatertour ‘Little Friday’.

Martine Sandifort vormde met Alex Klaasen het succesvolle duo ‘Klaasen en Sandifort’; Remko Vrijdag speelde de zalen plat met een al even succesvol trio, ‘De Vliegende Panters’. Op TV waren beiden te zien in Kopspijkers, Koefnoen, Dr. Ellen,Toscane en Het Klokhuis. Nu spelen deze twee oud-klasgenoten (Akademie voor Kleinkunst) eindelijk samen in het theater!

Hulphond is een muzikale cabaretvoorstelling voor en door mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Grenzeloos muzikaal, hartverscheurend geestig en schaamteloos ontroerend. Remko Vrijdag & Martine Sandifort spelen alsof hun leven ervan afhangt.

En misschien is dat ook wel zo. Hulphond is een van de grote beloftes is van het komende cabaretseizoen en de verrassing op de Parade.

In een mum van tijd winden Vrijdag en Sandifort het publiek om hun vinger, met een soepel aan elkaar gemonteerde reeks maffe, hulpbehoevende types, zoals die sikkeneurige Amsterdamse die haar man beveelt dat ze ‘een hulphond’ wil, of die hitsige moeder die haar oppas, een jonge knul die eigenlijk naar een eindexamenfeestje moet, probeert te verleiden.

Naast hoogst komisch is het ook nog eens zeer muzikaal: Martine maakt grote indruk met het R&B-achtige slotnummer, voor alle ‘single sisters in the house’.

Helemaal duizelig sta je na afloop weer buiten.

Kaarten

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura tel. 0318-672800 of op www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie