Afbeelding
CPNB

Jan Siebelink schrijft boekenweekgeschenk 2019

28 maart 2018 om 19:59 lokaal

EDE De in Ede wonende schrijver Jan Siebelink schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk van 2019. Dit werd woensdagavond bekendgemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door. Siebelink brak door met zijn roman ´Knielen op een bed violen´ (2005). ,,De bekroning van ruim veertig jaar schrijverschap", noemt Siebelink het. 

De Boekenweek vindt plaats van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart 2019. Het thema wordt op een later moment bekendgemaakt 

Siebelink kijkt uit naar de Boekenweek.  ,,Deze opdracht, nota bene in het jaar dat ik 80 ben geworden, ervaar ik als een enorme eer. Bovendien komt het op een goed moment: de saga over de kwekerij van mijn vader heb ik, denk ik, voltooid met mijn meest recente roman ´De buurjongen´. Ik ben nieuwsgierig welk verhaal zich voor het Boekenweekgeschenk gaat aandienen. Het wonder van het schrijven."

ACHTERGROND Siebelink is in 1938 geboren in Velp. Naast zijn baan als onderwijzer studeerde hij Franse taal- en letterkunde. ´Knielen op een bed violen´ is een roman, geïnspireerd op zijn jeugdjaren in Velp. In 2017 kwam zijn recentste roman, ´De buurjongen´, uit. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie