‘Deukendag’ bij autobedrijf Broekhuis Ede

26 september 2012 om 00:00 Ondernemend

,,De deuken mogen niet groter zijn dan een twee euromunt.” Voor de tweede Deukendag heeft Broekhuis Ede drie specialisten ingehuurd. ,,Dat zijn tovenaars die de kleine deukjes uit de auto halen.” Je hebt het dan volgens Bert Middelman over deukjes, die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld winkelwagens op parkeerterreinen. Of deukjes die ontstaan, omdat de portier openvalt en tegen een andere auto aankomt. Ook deukjes die veroorzaakt zijn door hagelschade. ,,De specialisten kunnen de deukjes uitdeuken zonder te spuiten en zonder de lak te beschadigen.”

EDE - Wie een deukje in zijn of haar auto heeft, kan zaterdag 29 september tussen 9.00 en 16.00 uur terecht bij Broekhuis Ede aan de Frankeneng 118 voor een Deukendag. Om iedereen een kans te geven kunnen er per auto twee deukjes worden gerepareerd. Er is wel een beperking aan het aantal deukjes, zegt directeur Bert Middelman.

De reparatie gaat met warmte van binnenuit. ,,Daar hebben zij speciaal gereedschap voor. Na verloop van tijd plopt de deuk er gewoon uit en zie je er niets meer van. Normaal gesproken kost het verwijderen van zo’n deukje toch tussen de negentig en de honderd euro. Voor de Deukendag hebben wij de specialisten voor de hele dag afgekocht. En kunnen wij aan iedereen het verwijderen van een deuk voor dertig euro aanbieden. De dag is bedoeld voor onze klanten. Ook autobezitters, die nog geen klant bij ons zijn, mogen van mij op de Deukendag komen.”

De drie specialisten kunnen per persoon ongeveer vijftien auto’s per dag behandelen. Wie zijn auto wil laten behandelen op de Deukendag moet zich we via www.broekhuisgroep.nl/deukendagen aanmelden. Waarom autobezitters wachten op de Deukendag weet de directeur van Broekhuis Ede niet. ,,Vaak vindt men het misschien te duur of ze rijden er mee door. En denken ‘het komt wel een keer’. Door de Deukendag wordt men er extra attent op gemaakt, dat het een leuke gelegenheid is om de deukjes een keer uit de auto te laten halen.”

Als iemand krasjes of steenslag op de auto heeft, kan dat niet tijdens de Deukendag gerepareerd worden. ,,Dat is geen uitdeuken zonder spuiten, dat is een hele andere techniek.” Voor ‘normale’ deuken heeft Broekhuis overigens in Ede een eigen autoschadebedrijf. ,,Dat is ons schadebedrijf voor de regio Ede. Binnen de Broekhuisgroep hebben we in totaal zeven autoschadebedrijven. Het Edese schadebedrijf is ook voor de andere dealers in Ede. Daar brengen wij ook ons werk naar toe. Maar dan gaat het over grotere schades.”

Als Broekhuis Ede inruilauto’s krijgt en als daar deukjes in zitten, huurt het Edese autobedrijf zelf ook de deukjes specialisten in. ,,Dan komen ze even bij ons langs. Zo hebben die specialisten tientallen klanten.”

Of de Deukendag een twee jaarlijkse gebeurtenis wordt, weet Middelman nog niet. ,,Het eerste jaar liep het wel harder met de aanmeldingen dan nu. We moeten er nu harder aan trekken. Aan al onze klanten hebben we kaarten gestuurd. En we hebben een mailing over rondgestuurd.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie