import

Van Gent Finaleweken: DVO wint thriller

28 maart 2018 om 22:41 Sport/sport Finaleweken 2018

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accounter zijn nog een overwinning verwijderd voor behoud van een plaats in de korfballeague. In een absolute thriller betekende een golden goal van Marijn van den Goorbergh de beslissing bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen: 28-29. Zaterdag is de return van de play-down in Bennekom. Bij winst voor de ploeg uit Driebergen volgt woensdag 4 april een beslissende ontmoeting bij Dalto.

In de derby was het ongekend spannend. Nooit was het verschil meer dan twee doelpunten. In eerste instantie nam Dalto een voorsprong. DVO kwam voor het eerst bij 4-5 voor. Halverwege was die marge nog in tact: 9-10.

In het tweede bedrijf ging het ook gelijk op. Met nog een paar seconden te gaan, had DVO een minimale marge: 25-26. In de allerlaatste seconde gooide Wen Lin een vrije bal binnen: 26-26.

De thuisploeg leek in de eerste verlenging de wedstrijd naar zich toe te trekken met een 28-26 voorsprong. Nu was het Koen van Roekel die zes seconden voor tijd de gelijkmaker scoorde. In de tweede verlenging scoorde Marijn van den Goorbergh. Omdat de aanval van Dalto eindigde op de onderkant van de korf, kon DVO feest vieren.

,,Het was geen goede wedstrijd van onze kant'', oordeelde Jeroen van Brakel. ,,Zeker collectief was het minder dan de laatste weken. Dat maakt mij nu niets meer uit. Het belangrijkste was te winnen. Dat is gelukt.''

,,Dat we de laatste seconde van de wedstrijd nog een doelpunt tegen kregen was balen. Vooral ook omdat onze aanval daarvoor wegens tijdrekken werd afgeblazen. Dat had niet mogen gebeuren. In de eerste verlenging was het billen knijpen. We hielden ons echter aan ons plan. Daardoor kwamen we gelijk. Ook de tweede verlenging werd volgens plan gespeeld. Mooi is het dan dat Marijn van den Goorbergh dat doelpunt maakt. Nu is het zaak dat we het zaterdag afmaken'', keek de assistent trainer al weer voor uit.

Doelpunten: Fleur Hoek 8, Chris van Haren 7, Marijn van den Goorbergh 4, Koen van Roekel en Janine van Schie (op archief foto) 3, Menno van der Neut 2, en Romy Teunissen en Saskia van der Zee 1,