Dante opent seizoen met Braziliaans koor

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Cultureel Café Dante start donderdag 27 september het nieuwe seizoen met veel muziek. Hoogtepunt in het programma is een optreden van een Braziliaans koor Companhia Vocal Enrico Nery. Het koor bestaat twintig jaar en trad al in vele delen van Brazilië op, waar het diverse prijzen ontving. De naam van het koor is een eerbetoon aan dirigent Enrico Nery die met grote inzet, liefde en betrokkenheid het koor naar het huidige niveau bracht.

Companhia Vocal Enrico Nery is in Ede op uitnodiging van de Koorschool van Albert Wissink en vindt het een eer om bij Dante te zingen en te dansen. Laat u verrassen!

De maandelijkse Dante-avonden worden iedere vierde donderdag van de maand georganiseerd door vijf vrijwilligers. Bestuurslid Willem Jongsma: ,,Artiesten en kunstenaars willen graag bij Dante optreden. En wij vinden het mooi om de bevolking van Ede een programma te presenteren van datgene wat er op het gebied van kunst en cultuur leeft in deze gemeente. Het programma voor komende donderdag is weer verrassend veelzijdig en muzikaal''.

De eerste muzikale klanken zijn van de huisband van Dante. Aansluitend zal de Roemeense beeldend kunstenaar Daniel Brici zijn realistische schilderijen laten zien. Portretten die hij maakte van zigeunerkinderen die aan de rand van de maatschappij leven. In een interview zal hij een toelichting geven op zijn werk. Op deze eerste avond van het nieuwe seizoen is ook klassieke muziek te horen. Ruud Roelofsen (marimba) en Maaike Boussier (fluit) studeerden allebei aan een conservatorium. Zij spelen composities van Astor Piazzola en Gabriel Fauré.

De gebruikelijke column wordt gesproken door de vaste columnist Teunis Bunt. Hij zal ook nu weer met humor de politieke of maatschappelijke toestand in de wereld bespreken.

In de pauze speelt de huisband met als gast de zangeres Carolien Ruijtenberg.

Het programma wordt vervolgd met het Braziliaanse koor Companhia Vocal Enrico Nery. Een bijzonder optreden. In het onderdeel Actualiteiten zal er weer volop aandacht zijn voor diverse culturele activiteiten in de gemeente Ede. Een bijzondere gast zal in de Cultuurminuut een activiteit of evenement onder de aandacht brengen. Een wekker wordt ingesteld op een minuut en het publiek kan de laatste seconden meetellen.

Turas is een band met 4 enthousiaste muzikanten. De muziek van Turas is duidelijk geïnspireerd op de Ierse muziek. Naast echte Ierse traditionals speelt Turas ook hedendaagse Ierse muziek en maken ze hun eigen arrangementen. Het repertoire omvat prachtige ballads, meer up tempo nummers en vrolijke meezingers.

De afsluiting wordt weer gedaan door de huisband met gastzangeres Carolien Ruijtenberg en in ieder geval één nummer met Jules van Slooten op mondharmonica.

De entree is gratis. Iedereen is van harte welkom. De zaal van Cultura/hoofdingang Molenstraat 45 op de rotonde, is om 20.00 uur open; om 20.15 uur begint het programma. Rond 22.45 uur sluit het huisorkest af. Gratis parkeren op het Kuiperplein. De volgende Dante is op 25 oktober 2012. Zie ook: www.ccdante.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie