‘Rondje om de Koepel’ voor jong en oud

3 oktober 2012 om 00:00 Regio

RODK is een loop die start en finisht op het Nieuwe Erf in het hartje van Lunteren. De lopers trimmen door het Lunterse Buurtbos. Tijdens de 10,5 km en halve marathon (21 km) beklimmen de deelnemers de Goudsberg en komen langs de uitkijktoren de Koepel. Het is een loop die half verhard, half onverhard is. Om de 5 km zijn punten om water te drinken.

LUNTEREN - Jong en oud kan zaterdag 6 oktober deelnemen aan het Rondje om de Koepel (RODK).

,,De 5 km loop start om 13.15 uur, deze route loopt over Willem Welgravenlaan, Molenweg, Veenweg, Van de Hamlaan en de Dorpsstraat. In maart zijn er rond de 25 mensen enthousiast begonnen aan de opstartcursus hardlopen van Club Physique”, aldus Anita Ribbers.

Grady van Voorst loopt mee met als doel veel geld op te halen voor het KWF. Mensen kunnen haar steunen met een donatie op haar actiepagina bij het KWF www.staoptegenkanker.nl/Grady-loopt-tegen-kanker.

,,De afstanden voor gevorderde lopers is 10,5 km en de halve marathon 21 km. Deze starten respectievelijk om 15.15 en 14.15 uur. We hopen dat er langs de route (met de Goudsberg, Koepel, Veenweg, Zandsteeg en de Dorpsstraat) veel mensen staan om de lopers aan te moedigen. Ze zullen het nodig hebben, want het is een pittig rondje, dat de halve marathonlopers zelfs twee keer lopen. De snelste lopers van deze afstanden zullen waarschijnlijk rond 15.45 uur finishen op het Nieuwe Erf.” De route staat op www.rondjeomdekoepel.nl.”

Inschrijven kan tot 5 oktober via de site www.inschrijven.nl. Op 6 oktober is het inschrijven vanaf 12.00 uur tot een half uur voor de start. Dit kost 1.50 euro extra. Het inschrijven en ophalen van de startnummers is bij Euterpe.

,,Door de bijdrage van hoofdsponsor Onderweegs en de Groot, accountants en belastingadviseurs kunnen we ook dit jaar weer werken met Racetimer.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie