Dubbel verlies Bennekom

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - ,,Een zure middag'', vatte Wilco Franken het duel bij ODIN'59 samen. Bennekom had zicht gehad op een beter resultaat dan de 2-0 nederlaag, en kreeg ook nog twee rode kaarten.

,,De 0-0 halverwege was een terechte afspiegeling'', oordeelde het bestuurslid technische zaken. ,,Hoewel het zeker geen topwedstrijd was, hadden wij de boel goed onder controle. Het was jammer dat Rogier Gerritsen niet in de gaten had dat hij meer ruimte en tijd had bij een mogelijkheid.''

Na een ongeveer een uur spelen kwam de ploeg uit Heemskerk op een 1-0 voorsprong door Nick Goyers. ,,Een afgrijselijke beginnersfout van Roel Kamphorst, die eerst niet ingreep en daarna verkeerd terug kopte'', meende Franken.

Kort daarna kon Mamoudou Kaba voor een overtreding van achteren met rood vertrekken. ,,Ik denk dat 99 van de 100 scheidsrechters volstaan met geel. Maar nu dus niet'', baalde Franken. ,,Bovendien wordt bij eenzelfde situatie aan de andere kant geel gegeven. Dat is frustrerend.''

Gek genoeg ging Bennekom met een man minder beter spelen, wat resulteerde in drie goede kansen. De goed ingevallen A-junior Niek van Ginkel, Kevin Sissing en Rogier Gerritsen zagen geen kans de op dat moment verdiende 1-1 te scoren.

In de slotfase nam ODIN het initiatief weer. Een overtreding net binnen de zestien meter van Guido van Rijn werd bestraft met een strafschop en rode kaart. ,,Ook dat vond ik zwaar overdreven'', oordeelde Franken. Goyers had er vanaf de stip geen boodschap aan: 2-0.

Bennekom staat met vijf duels pas op vier punten. ,,We voetballen behoorlijk en creëren ook kansen. Maar tot dusverre blijkt dat onze achterhoede kwetsbaar is'', concludeerde Wilco Franken.

Guido van Rijn, hier op archief foto, ontving in de laatste minuut een rode kaart.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie