Hockeyers MHC Ede verpulverd

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese hockeyers gingen op bezoek bij de Groningse studenten. En het werd na de 7-1 nederlaag een lange terugreis.

,,Een goede ploeg met kansen op de eindprijs", meende assistent-trainer Kamiel Gaillard. Ede bezet na deze nederlaag de achtste plaats.

Ede begon goed aan de strijd tegen de Groningse studenten, die voorheen nog in de overgangsklasse acteerden. Van deze ploeg werd veel weerstand en een hoog niveau verwacht.

De Edenaren namen al snel een voorsprong. Via een goede onderschepping van Pieter Hoekstra op de middenlijn was het Reinout Koelman die voor de 0-1 tekende. Hiermee was de durf van Ede nog niet over, Pieter Hoekstra kreeg vier minuten later nog een kleine mogelijkheid om 0-2 te maken, maar de bal miste net het doel.

Ondertussen waren de Groningers wakker geschut en brachten hun positiespel weer op niveau. Gelijk kregen zij meer greep op de Edese aanval en middenveld.

Hieruit ontstonden enkele kansen en stond het een kwartier later na twee velddoelpunten 2-1 voor de Groningers. Ede probeerde wel aan te vallen en kwam ook wel in de cirkel van Groningen. Maar de thuisclub was effectiever en bracht de score vlak voor rust op: 3-1.

Na rust waren de Groningse studenten zeer effectief, een strafcorner rebound en een strafbal maakte binnen vijf minuten een einde aan de Edese hoop op een goed resultaat. Met nog een half uur te spelen en een 5-1 stand was de wedstrijd beslist.

Ede probeerde nog wel wat. Enkele aanvallen leidden tot kleine kansen, maar heel moeilijk werd het de Groningse keeper niet gemaakt. Uiteindelijk werd de eindscore 7-1 na twee velddoelpunten. Een terechte overwinning van misschien wel de beste ploeg uit de competitie.