Edese hockey vrouwen tonen karakter

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Vooraf was zeker tegen hekkensluiter Groninger Studs op een zege gerekend.

Maar nadat de Edese hockey vrouwen een 3-0 achterstand hadden weggewerkt, werd het gelijkspel als een zege gezien. Ede, dat voor de derde keer in vijf wedstrijden gelijkspeelde, bezet in de eerste klasse de zevende plaats.

In het verre Groningen, op een zandvlakte bij het altijd lastige Groninger Studs, was het eerste kwartier volledig voor de thuisclub.

Binnen een kwartier stond er een 3-0 achterstand op het scorebord. Maar de ploeg van coach Eric Dijxhoorn liet de kop niet zakken, en vocht terug. Nog voor rust zette Dymphe Laan, door een schitterende en niet te missen voorzet van Mariska Krul, de 3-1 op het scorebord.

In het tweede bedrijf was Ede goed bij de les. Mariska Krul, wist na een voorzet van Kim Gerits, de stand op 3-2 te brengen. Ede zette de thuisclub onder druk, en de beloning bleef niet uit. Met nog een minuut of tien op de klok, wist Kim Kwant de gelijkmaker te scoren :3-3.

Hoewel er nog op meer werd gehoopt, eindigde de spannende wedstrijd in een terechte remise voor de Edese hockey dames.

MHC Ede, hier op archieffoto, boog een 3-0 achterstand om naar een gelijkspel