'Christelijke Hogeschool Ede heeft meest tevreden studenten'

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) zijn het meest tevreden over hun opleiding. Negen van de tien opleidingen scoren bovengemiddeld op tevredenheid over de studie. Dit blijkt uit de resultaten van het Elsevier-onderzoek 'Beste Studies 2012'.

Opinieblad Elsevier vergeleek 206 bacheloropleidingen op studententevredenheid over docenten, onderwijs, inrichting van de opleiding, toetsing, faciliteiten en organisatie en communicatie. Het onderzoek is dit jaar vernieuwd en uitgebreid met extra kwaliteitsinformatie. Dit zijn harde cijfers over bijvoorbeeld studierendement, het percentage studenten dat in het eerste jaar afhaakt en de groei van het studentenaantal.

Ook is extra achtergrondinformatie gegeven over de studentenpopulatie, kansen op de arbeidsmarkt

Vijf CHE-opleidingen hebben de hoogste score in vergelijking met dezelfde opleidingen op andere hbo-instellingen: Human Resource Management (HRM), Bedrijfskunde MER (BKM), Journalistiek, Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD) en Leraar Godsdienst / Levensbeschouwing (GL) behalen een eerste plaats op de ranking.

Drie opleidingen behalen een tweede plaats: Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Communicatie en Godsdienst Pastoraal Werk (GPW). De opleiding tot Verpleegkundige verdient een derde plaats en van de 26 pabo's eindigt die van de CHE op de zevende plaats.

Docenten

Met name de bekwaamheid van docenten, de inrichting van de opleiding en de tevredenheid over het onderwijs scoren bij het overgrote deel van de CHE-opleidingen significant bovengemiddeld. Opvallend is ook het rendement: bijna 75% van de studenten is na 5 jaar afgestudeerd. Bij de opleidingen MWD, SPH en BKM zijn alle scores significant bovengemiddeld.

Nationale Studenten Enquête

Elsevier maakte voor haar onderzoek gebruik van de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarvoor vrijwel alle studenten in het hoger onderwijs in het voorjaar worden benaderd. De NSE wordt in opdracht van de onafhankelijke Stichting Studiekeuze123 uitgevoerd door ResearchNed en gefinancierd door de overheid. Aan het onderzoek werkten 170.000 studenten en 2.000 hoogleraren en universitair hoofddocenten mee.

Meer informatie over de resultaten is te vinden op www.elsevier.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie