Ingezonden brief: 'Inspraak een loos woord?'

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

Er zijn 2.700 handtekeningen opgehaald en 54 officiële bezwaren gemaakt TEGEN het afsluiten van EDE zuid naar Ede centrum.

De bewoners rond de Spoorzone willen dat het verkeer, aan beide zijden van het spoor, een makkelijk, veilig en niet omslachtige verbinding hebben tussen de wijken rond het spoor. En hoewel er handtekeningen opgehaald zijn en bezwaren zijn gemaakt houdt de gemeente voet bij stuk. Er komen twee tunnels. Een autotunnel en een voetgangers-annex fietstunnel.

De autotunnel zal het onmogelijk maken om op een snelle manier van de ene wijk naar de andere te komen. Men moet kilometers omrijden. Denk hierbij o.a. aan ambulances, brandweer en politie. En alleen een fiets- en voetgangerstunnel vinden veel mensen die hier gebruik van moeten maken, toch wel erg eng.En velen zullen er dan ook zoveel mogelijk vanaf zien om de tunnel te gebruiken.

Een tunnel voor auto, fietsers en voetgangers zou veel problemen oplossen: Ede-zuid is goed bereikbaar, de winkels blijven bereikbaar. En dit alles geld voor zowel auto,s. fietsers als voetganger. Het alternatieve plan dat Comité Spoorzone Nee in de zomer heeft voorgesteld is zo van tafel geveegd. En al hebben de omwonenden al jaren inspraak, in de plannen die door de gemeente gemaakt zijn is dit niet te zien. Ook in Ede blijkt maar weer dat voor het College van B&W inspraak een loos woord is. Zij doet gewoon wat zij wil, en niet wat vooral in het belang is van haar burgers.

L. Westerbrink

Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie