Gouden handjes Ivan Roozenbeek bij DVO

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De korfballers van DVO stomen maar door op het veld. Ook de vijfde wedstrijd werd gewonnen. Nu was Amicitia het slachtoffer: 20-15.

,,De eerste helft was heel goed van onze kant'', had trainer Evert Houtriet gezien. ,,Het vak met Ivan Roozenbeek, Marijn van den Goorbergh, Romy Teunissen en Jessica Lokhorst schoot uit alle standen raak. Vooral Ivan had gouden handjes. Zijn scoringspercentage lag ongelofelijk hoog.''

Maar na de 14-8 ruststand, was het de tweede helft een stuk minder. ,,In de rust is aangegeven voor een score dik in de twintig te gaan. Maar we maakten de verkeerde keuzes. Er was ook niet genoeg aanvalsdruk. Nu bleef het verschil continu vijf, zes doelpunten. Uiteindelijk win je met 20-15.''

De Bennekommers houden de maximale score van 10 uit 5. ,,Nog drie wedstrijden te gaan voordat we de zaal in gaan'', weet Houtriet. ,,De eerstvolgende is bij Mid Fryslân. Dat is een lastige klus, omdat deze ploeg als enige nog op gras speelt. Omdat wij al weer even alleen in de zaal trainen, valt de overgang naar het kunstgras wel mee. Gras is weer wat anders. Maar we moeten niet piepen, maar gewoon winnen'', stelt Houtriet klip en klaar. ,,Maar dan moeten we het niveau van de tweede helft tegen KV Wageningen en de eerste helft tegen Amicitia halen.''

Daarna wachten Oost Arnhem en Groen Geel nog. ,,Tot op heden ziet het er goed zit. We zitten op onze doelstelling. Vandaag heeft Momo Stavenuiter, die inviel voor Jasper Broenink, nog even mee gedaan. Ook Hester Heitink is weer terug. Dat betekent dat de selectie steeds breder wordt'', besluit Evert Houtriet.

Scores: Ivan Roozenbeek 8, Romy Teunissen 1, Jessica Lokhorst 3, Steven Landman 2, Jasper Broenink 3, Myrthe Erps 2 en Hester Heitink 1.

Momo Stavenuiter, hier op archief foto, pakte zijn eerste minuten op het veld.