Nienke Vermeer jaar uit de roulatie

29 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De Nederlandse damesselectie waterpolo is gestart met een nieuw ‘Olympisch’ traject, dat in Rio de Janeiro 2016 weer tot nieuwe successen moet leiden. De dames hebben via hun eigen Facebook-account de voorlopige selectie voor de ‘Road to Rio’ zelf bekendgemaakt.

Bondscoach Mauro Maugeri, die waarschijnlijk minimaal tot 2014 aanblijft, koos vooralsnog voor de volgende speelsters: Ilse van der Meijden (UZSC, keeper), Yasemin Smit (Het Ravijn), Mieke Cabout (ZVL), Biurakn Hakhverdian (ZVL), Sabrina van der Sloot (Widex GZC Donk), Nomi Stomphorst (Padova, Ita), Iefke van Belkum (Shturm, Rus), Robbin Remers (Widex GZC Donk), Vivian Sevenich (Polar Bears Ede), Lieke Klaassen (Het Ravijn), Harriet Cabout (Widex GZC Donk), Hanneke Slagter (ZVL), Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk), Liselotte Smits (UZSC), Maud Megens (Widex GZC Donk), Laura Aarts (Polar Bears Ede, keeper), Debby Willemsz (ZPB/H&L Productions, keeper) en Rachelle Steur (ZV De Zaan).

Slagter, Sevenich, Megens, Aarts, Willemsz en Steur speelden onlangs nog mee met Jong Oranje, dat bij het EJK in Rusland op de zesde plaats eindigde. Nijhuis en Smits vielen eerder af, maar maken nu toch weer deel uit van de nationale selectie.

Meest opvallende naam die in de selectie ontbreekt, is die van Nienke Vermeer. De topschutter van Polar Bears Ede, in 2011 door de coaches van de hoofdklasse nog gekozen tot Speelster van het Jaar, moet binnenkort aan haar schouder worden geopereerd en is naar verwachting sowieso bijna een jaar uit de roulatie. Maar dat is volgens Vermeer niet de reden dat ze niet meer bij Oranje zit. ,,Ik heb van de bondscoach te horen gekregen dat hij verder wil verjongen en dat hij mij te oud vindt”, aldus de 23-jarige Edese.

Overigens maken ook Simone Koot (gestopt), Anne Heinis, Sophie Veldhuis en Linda Westera geen deel meer uit van de nieuwe selectie.

Bron: www.waterpolo.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie