Polar Bears Ede overtuigend van acquit

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In de hoofdklassen waterpolo maakten de teams van Polar Bears Ede in eigen bad een voortvarend start.

Het uiterst jeugdige vrouwenteam versloeg PSV met 12-6. De Edese mannen lieten het Amersfoortse AZ&PC, vorige week nog finalist in de Super Cup, met 11-6 kansloos.

Bij de waterpolosters lagen enkele junioren van 16 en 18 jaar in het water. International Nienke Vermeer ondergaat binnenkort een schouderoperatie en Iris Wolves en Vivian Sevenich kregen nog even rust, omdat zij onlangs deelnamen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen in Rusland. Tel daarbij het vertrek van Biurakn Hakhverdian (ZVL) en Marloes Nijhuis (Donk) en de logische verjonging is verklaard. Nieuwe aanwas als Celine Hendriks, Merel de Jong, Eline Huijkman hield zich goed staande.

In de eerste periode hield de Eindhovense tegenstander de partij in balans (1-1). Daarna liep de Edese ploeg van coach Goran Ivanovski regelmatig uit naar een eenvoudige 12-6 overwinning.

Periodestanden: 1-1; 5-1; 3-3; 3-1.

Scores Polar Bears:

Merel de Jong 4; Tessa Kwaaitaal 3; Nina te Riele 3; Floranne van de Ham 1; Celine Hendriks 1.

Mannen

Het mannenteam legde de basis voor de zege op het doorgaans lastige AZ&PC in de eerste periode (4-1). De Amersfoorters verkleinden de achterstand een kwart later, maar de op hoog tempo spelende thuisclub nam vervolgens ruim afstand, ook toen Sem de Wit voor de rest van de partij naar de kant werd gezonden. Een uitsluiting met vervanging overigens.

De nieuwe coach Bas de Jong hamerde voortdurend op de snelle omschakeling van zijn ploeg. Dat leverde enkele succesvolle break-outs op, waarbij uiteindelijk acht Edenaren op het scoreformulier prijkten (11-6).

Periodestanden: 4-1; 1-3; 4-1; 2-1.

Scores Polar Bears:

Gillian Rijnsaardt 3; Jorick Schmidt 2; Tim Butz 1; Jeroen Cavaljé 1; Olmo van Heerwaarden 1; Roel Heestermans 1; Ruud van der Horst 1; Yaniek Schmidt 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie