Wouter Djokic grijpt net naast goud

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In het twaalfde Internationale sterk bezette internationale jeugdtoernooi in het Tsjechische Sokolov liet meervoudig Nederlands bokskampioen Wouter Djokic (16) zich van zijn sterkste kant zien.

Hij versloeg bij de jeugd tot 69 kilo de Tsjechische bokskampioen Patrick Balog in een eenzijdige partij. Met één van zijn gevreesde zware lichaamsstoten brak Wouter Djokic zelfs een rib van zijn tegenstander. Een dag later trad de Nederlander in de finale aan tegen de Tsjechische kampioen tot 75 kilo Marsin Andrysek.

Het grote gewichtsverschil tussen Djokic en Andrysek - zes kilo in het voordeel van de Tsjech - was uiteindelijk te veel voor Djokic. Met stoten buitenom en diagonaal slaagde de Nederlandse kampioen er in het Andrysek moeilijk te maken, maar deze treffers waren volgens de jury net niet genoeg voor de winst.

Met een goede dubbele dekking hield Andrysek stand tegen het Nederlandse offensief. Djokic moest genoegen nemen met zilver.

Stevan Djokic (15), de jongere broer van Wouter Djokic, bokste in het Duitse Wismar met de Nederlandse nationale bondsselectie tegen de selecties van Duitsland, Zweden, Denemarken, Polen en Tsjechië.

Eerst kreeg Stevan Djokic de kleine gespierde Duitse bokser Ali Bilgic Chodr tegenover zich. De jongste Djokic ging uitstekend van start. Hij hield de Duitser knap op afstand en leidde na de eerste ronde met een punt voorsprong. In de tweede ronde viel Djokic de Duitser aan.

Bij een wisseling van stoten gleed de Nederlander na een duwstoot uit. De scheidsrechter gaf hem acht tellen. Dit was het beslissende moment van de wedstrijd. Stevan Djokic probeerde de puntenachterstand vergeefs met harde aanvallen in te lopen. De Duitser ontvluchtte de krachtsexplosies van Djokic en wist zo op punten te winnen.

Zaterdag 6 oktober komt Wouter Djokic in Düsseldorf in actie. De week daarna staat de HSK cup Denemarken op het programma.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie