Expositie 'Hoe blauw is blauw' in Huis Kernhem

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In Huis Kernhem is nog tot en met 28 oktober de groepsexpositie 'Hoe blauw is blauw' van ART-zeven in Huis Kernhem te bezichtigen. ART-zeven is de naam waaronder zeven Wageningse beroepskunstenaars al enkele jaren een studie- en inspiratiegroep vormen. Het laatste jaar hebben zij aan het thema 'Blauw' gewerkt. Blauw, dat als rode draad door de kunstgeschiedenis loopt; van materie via emotie naar innerlijk-blauw.

ART-zeven heeft het blauw opnieuw vormgegeven. Het werken met de kleur blauw heeft zeer inspirerend gewerkt, en was minder rustgevend dan gedacht. Blauw kan ook zeer activerend en verdiepend werken! Zij werden op nieuwe ideeën gebracht en konden andere wegen inslaan. 'De blauwe wandeling', een installatie van Carla Kamstra is hier een voorbeeld van.

Het keramiek van Ineke Schippers laat blauw zien in de verbinding van hemel en aarde in de vorm van bomen. Frida Stad maakte een serie schilderijen van aanlegsteigers in zee.

Yetty Elzas heeft naast het beeldhouwen in brons en steen andere kleurigere materialen ontdekt.

Birgit Pedersen heeft intuïtief de vorm bij blauw gezocht; deze zoektocht is in zeven vrouwelijke torso's te zien.

Gelske Kwikkel heeft de kleurbeleving op doek proberen te vangen in vele kleuren en lagen blauw.

Josien Plomp heeft zich laten inspireren door verandering in blauw, zij laat in een aantal werken zien wat voor effect, emotie dit kan oproepen. Een gezamenlijk project is het grote doek van 3 bij 3 meter dat in de hal van Huis Kernhem hangt en is ontstaan uit een samenvoeging van individuele schilderijen.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 21 oktober van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Expositie 'Hoe blauw is blauw'

Huis Kernhem

Kernhemseweg

Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie