Christina Martin en Chris Pureka Live Stage Marnix

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Christina Martina en Chris Pureka staan donderdag 11 oktober op het podium van Live Stage Marnix\

Christina Martin

Christina Martin is een Canadese singer-songwriter, muzikant en performer. Haar muziek is een combi van alt-country en poppy rock. Al bijna 10 jaar kennen roots-rock liefhebbers in Noord-Amerika en Europa haar. Christina heeft vijf albums uitgebracht op haar onafhankelijke label Come Undone Records. Ze heeft enige tijd doorgebracht in Austin (Texas), waar ze als openingsact voor Wilco heeft opgetreden. Ze keerde terug naar de Canadese Oostkust, om van daar uit haar muzieklabel te ontwikkelen, te touren en albums op te nemen. Sleeping With A Stranger is het nieuwste album van Christina met 12 originele songs. Christina Martin schrijft en zingt eerlijke liedjes over pijn of vreugde, zoals ze dat zelf heeft gevoeld, of ze vertelt een bijzonder verhaal dat ze onderweg heeft opgepikt.

Christina Martin is genomineerd voor maar liefst vier Nova Scotia Awards van 2012: ,,Digitale Artiest 2012'', en, wat betreft haar laatste album: ,,Album van een vrouwelijke artiest 2012'', Folk Album 2012'' en ,,Album 2012''. En …. haar onafhankelijke muzieklabel Come Undone Records is genomineerd voor ,,Onderneming van het Jaar''.

Christina Martin wordt in Ede begeleid door haar man, producer en gitarist Dale Murray.

Chris Pureka

De Amerikaanse singer - songwriter Chris Pureka is een artiest met inhoud, met een scherp oog voor detail. Met haar eerste album in 2004 startte zij als rondreizende troubadour en bouwde zij aan een grote schare fans. Haar roem begon in haar geboortestreek New England, en het breidde zich gaandeweg uit over het hele land. Zowel haar fans als de critici voelen zich aangetrokken tot zowel haar geheel eigen stemgeluid als haar gitaarspel en haar teksten.

The Boston Globe: …Zij is zo'n begaafde gitarist en zangeres dat je naar elk liedje twee keer moet luisteren; één keer naar haar gitaarspel en de tweede keer naar haar teksten over liefde, verlies en hoop …

In 2006 kwam haar tweede CD uit: Dryland. Haar bekendheid werd groter. Door onophoudelijk te touren en meer dan 200 keer per jaar op te treden kreeg ze steeds meer aanhangers.

Op haar CD How I Learned to See in the Dark (2010) houdt zij haar unieke alchemie van verlangen, verlies en hoop vast, maar mede door te kiezen voor co-producer Merrill Garbus komt zij in een nieuw stadium van haar muzikale ontwikkeling. Nieuwe opnametechnieken en wat minder gangbare instrumenten verschuiven haar geluid in een voor haar tot dan toe onbekende richting. De CD heeft een hernieuwde scherpte en klinkt wat abstracter en complexer.

The New York Times over de muziek van Chris Pureka: Folky verdrietige liedjes met eenzaamheid en pijn, verlangend naar hereniging. Haar liedjes hebben de ,,Appalachian'' sfeer van Neil Young en Gillian Welch; haar gitaarspel is ingetogen maar op een rustige manier virtuoos. En haar stem gebruikt zij voor zowel een eenzame fluistering als een bittere aanklacht …

Concert: Christina Martin en Chris Pureka

Locatie: CULTURA CAFÉ, Molenstraat 45, Ede

Datum: 11 oktober 2012

Deur open: 20:30

Toegangsprijs: 8 euro voor gereserveerde kaarten en 9 euro aan de zaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie