Volleybalsters BSVO naar koppositie in promotieklasse

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Voor een goed vervolg van hun competitiedebuut in de promotieklasse moesten de vrouwen van CRM Partners-BSVO naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Heyendaal 2. Daar deden ze het nog beter dan vorige week, want nu werd er na een spannende wedstrijd met 0-4 gewonnen.

Op een onbekende locatie tegen een nieuwe tegenstander is het altijd even afwachten of het eigen spelletje gespeeld kan worden. In de eerste twee sets ging dat goed en bleek BSVO de bovenliggende partij te zijn. Hoewel het steeds aardig gelijk op ging, lukte het toch om een ruime voorsprong te nemen en zo gingen de eerste twee sets mee naar Otterlo (19-25 en 17-25).

In de derde set verliep het allemaal minder soepel. Heyendaal bood goed tegenstand en daar hadden de jonge Otterlose meiden veel moeite mee. Het bleef lang onzeker wie er zou winnen, maar bij 23-25 werd de setwinst en de overwinning nipt veilig gesteld. De vierde en laatste set bood ook nog genoeg spanning, maar nu maakte BSVO het al af op 21-25 en zo konden er vijf punten worden bijgeschreven bij de vier van vorige week.

Door deze overwinning staan de dames na twee wedstrijden brutaal bovenaan in de promotieklasse! Een betere start konden ze zich niet wensen, maar er volgen nog twintig wedstrijden waarin er nog van alles kan gebeuren.

Agilitas

Ook de mannen wisten hun wedstrijd met 4-0 te winnen. Zij speelden in Arnhem tegen Agilitas 4. De selectie was met zeven man niet breed, maar dat bleek in deze wedstrijd geen enkel probleem. Op alle fronten was CRM Partners-BSVO beter, zodat de enige valkuil lag bij de concentratie. Daar schortte het af en toe even aan, waardoor Agilitas in de tweede set toch nog dichterbij wist te komen. De Otterlose mannen pakten op tijd de draad weer op en zo ging de tweede set met 19-25 mee naar Otterlo. In de andere sets wist Agilitas 16, 12 en 15 punten te halen.

Een duidelijke overwinning die niet door bijzonder goed spel tot stand kwam, maar waarbij het kwaliteitsverschil simpelweg te groot was. Door deze overwinning krijgt BSVO er vijf punten bij en staan ze na twee wedstrijden in de top van de derde klasse.