Eerste vanentoernooi van seizoen bij Sportschool Venendaal

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij Sportschool Venendaal werd zaterdag het eerste Judo Vanentoernooi van dit seizoen gehouden. Vijftien leden ontving een nieuwe vaan.

De eerste groep is gewoonte getrouw de groep judoka's in de leeftijd (7) 8 en 9 jaar (geboren in 2003 en 2004). Aangemoedigd door een de meegekomen enthousiaste ouders en familie-leden. Verdeeld over de diverse poules (groepen) konden de judoka's allemaal 4 tot 6 wedstrijden maken.

Bij het vanentoernooi kunnen judoka's van de Sportschool ,,kennismaken'' met en zich bekwamen in het maken van judo-wedstrijden. Tevens krijgen de judoka's punten voor de wedstrijden; bij iedere 100 punten ontvangen de judoka's een VAAN.

Bij de jongste groep, 5-6-7 jaar, werden zelfs al een paar vanen verdiend. Zo mochten Jaldert Tuinstra en Jochem Torn een Geel vaan (=100 punten) mee naar huis nemen. Een mooie prestatie van deze jeugdige judoka's.

Er was een blauw vaan (=400 punten) voor Koen Tuin. Daarna komt nog het bruine vaan (=500 punten) en het laatste vaan (rozet) is bij 750 punten; dit is slechts door een handje vol judoka's te bereiken.

Grootverdieners waren ditmaal: Rens Hooiveld, Wesley van de Graaf, Christiaan van Rijswijk, Bart Teunissen, Lucas van Geresteijn, Rogier van Enk en Aylin Demirel. Zij behaalden ditmaal 45 en meer punten.

De wedstrijden verliepen over het algemeen prima. Mede dankzij de hulp van een grote groep enthousiaste ouders en een grote groep judo-scheidsrechters van ,,Sportschool Venendaal'' aangevuld met een aantal zeer enthousiaste jeugd judoka's (die ook graag wilde helpen).

Judoka's die een vaan in ontvangst mochten nemen zijn:

Geel Vaan/ 100 punten: Jaldert Tuinstra - Jochem Torn - Quinten Hofstad - Thijmen Laban - Alexander Muller - Stef Pieper en Cedric Kleijwegt.

Oranje Vaan/ 200 punten: Christiaan van Rijswijk - Thomas Pol - Bram Joosten en Ilkay Ipek.

Groen Vaan/ 300 punten: Joachim van Braak - Xander Janssen en Rogier van Enk.

Blauw Vaan: 400 punten: Koen Tuin.

Zaterdag 6 november is er een speciale judo-training voor de meisjes van ,,Sportschool Venendaal''. Eerst lekker trainen en daarna zwemmen in het warmen water.

Zaterdag 24 november is het Sinterklaas Judo toernooi voor de jongere judoka's; 5-6-7 jaar en 8 en 9 jaar.

Meer informatie: 0318 637537 / 595007 of via info@Sportschool-Venendaal.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie