Column EdeStad.nl 'Redelijk Getikt': Achtbaan

10 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Ooit zat ik in de Rockingrollercoaster van Disneyland Parijs. Die achtbaan maakte een onuitwisbare indruk. Op de stampende muziek van Aerosmith word je pijlsnel de duisternis in geslingerd, om even later gedesoriënteerd weer voet op vaste bodem te zetten.

De 8Bahn in Ede zag er afgelopen zomer heel anders uit. Hier draaide het om een festival met trendy dansmuziek. De oude kazernegebouwen dienden als decor voor een uniek evenement dat trendsettend was. De deejays die hier draaiden, hebben stijlnamen als house al lang en breed achter zich gelaten en lieten de meest hippe klanken horen. Een schot in de roos voor de liefhebbers. Ede maakte een goede stap in de richting om een stoffig imago van zich af te schudden.

Tegelijkertijd lagen sommige mensen dat weekend te schudden in bed, vanwege de zware basklanken. Niet fijn natuurlijk, zeker niet als je meer op hebt met artiesten als André Rieu. Wel jammer voor 8Bahn, want ook op andere locaties in ons dorp lijken de decibels niet te tolereren. Zo worden we natuurlijk nooit een echte stad.

Dan maar een grotere kermis, bedacht onze burgervader. Met de imposante attracties in Tilburg als lichtend voorbeeld, moet het marktplein ruimte bieden aan botsende autootjes, suikerspin en draaimolens. Er is al uitgerekend dat het dak van de parkeergarage een stootje kan hebben, of beter gezegd: kan dragen. Want je moet er toch niet aan denken dat hier een achtbaan uit de rails vliegt of door de vloer zakt. Dat zou pas echt nadreunen; daar kan geen 8Bahn tegenop.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie