Column EdeStad.nl 'Redelijk Getikt': Boerenkool met worst

17 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Het metselen van deze tweewekelijkse kolder valt me de laatste tijd zwaar.

Ach, het zal wel aan het vallen van de blaadjes liggen. Maar toch, qua sportiviteit gaat het in brede zin ook wat minder.

Zo betrapte ik me op de gedachte dat alle tegenstanders van de biljartvereniging áltijd geluk hebben, loop ik de 100 meter boven de 12 seconden en heeft een tafeltennisnet momenteel meer van de Scheldekering weg.

Toch was het vanavond anders. Na het gebruikelijke dinsdagavondslaapje trof ik een briefje naast het toetsenbord aan. Tijdens het drafje naar de keuken stuitte ik op een verrassing van Jansen jr. Boerenkool met spekkies en worst.

Ja, dan kijk je toch met een heel ander lijf naar Roemenië-Nederland. Voor mij was het niet verrassend dat onze oranjehemden de vloer aanveegden met hun opponent.

De stemming was goed en het werd zelfs bulderen. Een aanvaring tussen twee televisieprogramma’s. Ik geef nogmaals toe dat er met mijn sportiviteit momenteel iets mis is, maar een programma als ‘Boer zoekt vrouw’? Is dat nu wat het land bezighoudt....?

Het is nog misleidend ook. Neem nou onze eigen Edese deelnemer Jurjen . Dat is toch geen vrouw? En volgens mij is onze sympathieke plaatsgenoot daar ook hélemaal niet op zoek naar.

Even voor de duidelijk; al loopt hij met z’n maatjes in polonaise door het weiland, het zal me een worst zijn, maar geef dat programma dán een andere naam.

Terwijl Harry Muskee op de achtergrond de tekst ‘one misty morning’ mooier laat klinken dan ooit tevoren, ga ik nog even een kliekje opwarmen.

Wat een fantástische avond!

Henny Jansen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie