Van de Beek Bouwadvies Ede omarmt duurzaam bouwen

24 oktober 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Wij zijn een praktisch ingesteld bureau, onze inzet is erop gericht dat onze klanten gevoel hebben dat zij zelf ook het overzicht over het project houden, met voldoende ondersteuning van ons.”

EDE - ‘Van de Beek Bouwadvies is de bouwkundig adviseur die begrijpt wat u bedoelt!’, staat te lezen op de website van het Edese bedrijf. In gesprek met Gert van de Beek blijkt dat dit bouwkundig adviesbureau deze slogan naar eigen zeggen meer dan waar maakt.

Een blik op de door Van de Beek Bouwadvies gerealiseerde projecten leert dat de werkzaamheden van dit Edese bureau behoorlijk divers zijn. De klantenkring bestaat letterlijk uit de buurman op de hoek die een tekening voor zijn dakkapel nodig heeft, tot bijvoorbeeld ziekenhuis Gelderse Vallei waar Van de Beek onlangs de hele herinrichting van de brandcompartimentering voor zijn rekening nam. ,,Wij zijn inderdaad van alle markten thuis, maar we hebben niet de illusie dat we overal expert in zijn. Omdat we echter een groot netwerk van specialisten om ons heen hebben, kunnen we een compleet pakket aanbieden, en als aanspreekpunt voor onze klant fungeren.”

De opdracht kan bestaan uit tekenwerk, bouwbegeleiding, bouwkundige inspecties, energieadvies, een onderhoudsplan of kostenraming, als onderdeel of als compleet pakket. Erg interessant is het om te zien hoe één van de medewerkers bezig is met een 3D-ontwerp van een recreatiegebouw met zwembad voor een camping. Zelfs de glijbaan is al te zien. ,,We kunnen onze camera overal neerzetten om de klant vanaf de eerste schets een goed beeld te geven van wat hij of zij krijgt. Dat voorkomt veel teleurstellingen.”

Een onderwerp wat Gert van de Beek belangrijk vindt, is het verduurzamen van de leefomgeving. ,,Wij zijn geen rasidealisten, maar we beschouwen het wel als onze taak om zuinig om te gaan met de grondstoffen die de aarde ons biedt. Vaak wordt er, vooral op dit moment van economische crisis, gekeken naar de laagste bouwkosten. Een gebouw staat echter meestal voor minimaal vijftig jaar en wij kunnen volledig onderbouwen dat er in die tijd veel meer energie aan een gebouw wordt besteed aan onderhoud en energieverbruik, dan wat de bouwkosten ooit zijn geweest. Met vaak kleine aanpassingen, kan er grote invloed uitgeoefend worden op de exploitatiekosten in de jaren daarna. Daarom proberen wij een klant er ook altijd van te overtuigen dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is. Voor de portemonnee, maar ook voor het milieu en de mensen die na ons komen.”

Op de vraag hoe je in de huidige economische situatie een bouwkundig adviesbureau overeind houd, komt een duidelijk antwoord. ,,We hebben onze klant altijd serieus genomen, ook in de jaren dat het leek of het niet op kon, en de projecten voor het uitkiezen leken. We blijven luisteren naar onze klanten, en pakken elke opdracht efficiënt aan. Daarbij blijven we flexibel en oplossingsgericht. Daardoor bouwen we aan duurzame relaties.”

Van de Beek Bouwadvies

Da Vincilaan 19

6716 WC Ede

www.vdbeekbouwadvies.nl

www.twitter.com/beekbouwadvies

Foto:

Gert van de Beek: ,,We blijven luisteren naar onze klanten, en pakken elke opdracht efficiënt aan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie