Hockeyvrouwen MHC Ede verliezen van EHV

19 oktober 2012 om 00:00 Informatie

EDE - De Edese hockeyvrouwen hebben een kans laten liggen een stapje op de ranglijst te maken.

Tegen het op de vierde plaats staande EHV uit Enschede werd op eigen veld een 1-3 nederlaag geleden. Ede voert in de eerste klasse D het rechterrijtje aan met tien punten. Hekkensluiter Beuningen sprokkelde vijf punten bij elkaar.

De equipe van trainer Eric Dijxhoorn en teammanager Nicolette Pourquie leek helemaal klaar de nummer vier van de ranglijst kopje onder te spelen. Maar niets was minder waar.

Wat de laatste weken wel lukte, ging nu de mist in. Ede keek binnen een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aan. En speelde meer tegen zich zelf dan tegen EHV. Dat werd door de coach in de rust wat gerepareerd.

Ede scoorde al snel de aansluitingstreffer. Kim Gerits gaf een schitterende voorzet, waardoor Dymphe Laan gemakkelijk in kon slaan:1-2. De Edese vrouwen probeerden door te drukken maar het was allemaal 'net niet'.

En als je zelf niet scoort, doet de tegenstander, in dit geval EHV het wel. Uit een strafcorner werd de 1-3 eindstand binnen geschoten. Twee strafcorners aan Edese kant werden niet verzilverd.

Komende zondag gaat Ede op bezoek bij het op de elfde plaats staande Leusden. Een ploeg, die over drie punten minder beschikt. Bij winst kan Ede goede zaken doen, en een relatief veilige middenmoot positie innemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie