Edese operazanger Robbert Muuse bij Dante

24 oktober 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Cultureel Café Dante heeft donderdag 25 oktober bijzondere gasten in het programma. Bariton Robbert Muuse en pianiste Micha van Weers zullen optreden met een aantal liederen uit hun concertrepertoire.

Sinds 1994 vormen zij een muzikaal duo en wonnen verscheidene prijzen, onder meer in Italië en in het Concertgebouw in Amsterdam. Regelmatig geven zij masterclasses voor liedduo’s, onder meer in Kasteel Hernen en bij de Pianodriedaagse in De Doelen in Rotterdam.

Robbert Muuse is een veelgevraagd concert- en operazanger, hij zong vele recitals, concerten en operarollen en werkte als solist met gerenommeerde dirigenten. Micha van Weers is een veelzijdig pianiste en treedt op in kamermuziek met instrumentalisten, liedrecitals met diverse zangers, concert en opera; solistisch en als vierhandige pianoduo speelt zij met koren en orkesten.

De eerste muzikale klanken zijn van de huisband van Dante. Aansluitend zal de Edese natuurfotograaf Bert Jan Meijer een deel van zijn fraaie collectie natuurfoto’s presenteren. Deze foto’s maakte hij met veel geduld en lang wachten onder meer op de Hoge Veluwe. Hij zal zelf een toelichting geven over de momenten waarop hij de foto’s maakte. De gebruikelijke column wordt gesproken door de vaste columnist Teunis Bunt. De onderwerpen voorzien van milde spot zijn altijd de verrassing van de avond.

In de pauze speelt de huisband en kunnen bezoekers in de ruimte van Artlease nader kennis maken met de klassieke musici die hun CD signeren en verkopen.

Na de pauze zal de Edese kunstenaar ESFP vertellen over street-art in het algemeen, ondersteund door een fotopresentatie op het scherm. Hij maakt zijn street-art met de ‘stencilmethode’. Dat houdt in dat er met behulp van een sjabloon een kunstwerk wordt gemaakt op een ondergrond van b.v. een muur. ESFP maakt bij Dante live een kunstwerk van 2 x 1,5 meter.

De entree is gratis. Iedereen is van harte welkom. De zaal van Cultura/hoofdingang Molenstraat 45 op de rotonde, is om 20.00 uur open; om 20.15 uur begint het programma. Rond 22.45 uur sluit het huisorkest af. Gratis parkeren op het Kuiperplein. De volgende Dante is op 22 november 2012. Zie ook: www.ccdante.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie