Doelpunt: Altay Tomruk 0-1

31 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

,,Zeker ben ik blij met deze 0-1 zege bij ODIN ‘59. De eerste winst, tegen toch een directe concurrent, was belangrijk. Een groot compliment aan de ploeg, die spirit en inzet toonde. Zeker in de tweede helft waarin DTS de betere ploeg was”, opende DTS trainer Eric Speelziek.

Hij, en de vele toeschouwers zagen een hele matige eerste helft. Bij DTS waren de potentiële basisspelers Jamal Bendadi, Robin de Koning, Raoul Berends, Jeroen van Schoonhoven, Bas Blom (allen geblesseerd) en Adhem Kabet en Ali Alkan (geschorst), afwezig. ,,Dat scheelt nogal een slok op een borrel”, meende de trainer. Na rust kwam DTS veel beter uit de startblokken. ,,Die keeper pakte een paar onmogelijke ballen. Vooral Youssef Atibi en Ruben Rip hadden een doelpuntje verdiend. Met nog een kwartier te spelen begon Altay Tomruk aan een solo. ,,Hij werd ten val gebracht, maar krulde de toegekende vrije trap er subliem in”, meende Speelziek In de slotfase probeerde de thuisclub wel wat druk te zetten. ,,Maar wij gaven geen krimp. En dat werd eindelijk beloond.”