Otterlo in feeststemming

31 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

OTTERLO - Otterlo stond zaterdagavond in het teken van de oktober feesten. De voetballers zorgden ervoor dat in een goede stemming aan het feest begonnen kon worden. Hoewel het spel tegen VEVO onder de maat was, werd wel met 5-2 gewonnen.

,,Ik hoop dat ik de energie nog heb om een avondje feest te vieren’’, pufte Jasper Meijer nog na. ,,Ik heb vandaag de nodige meters gemaakt. Dat ligt me ook wel. Door kort op de bal te zitten, geef je de tegenstander weinig gelegenheid op te bouwen.’’

De aan de rechterkant spelende inbouwspecialist, was na een kwartier spelen betrokken bij de 1-0. ,,Laurens Foekens gaf een steekbal. Ik kon met buitenkant rechts de bal in de hoek mikken.’’

Het was één van de vele kansen in de eerste helft. Waar het halverwege 2-1 stond, had dit ook zo maar 3-3 kunnen zijn. Een schot na een solo van de pas 16-jarige Kevin Hazeleger, die in de belangstelling van FC Twente zou staan, werd net gestopt door de VEVO doelman. Een vrije trap van Foekens zeilde net naast. Op slag van rust kopte Foekens een voorzet van Sander Vonk van dichtbij raak: 2-1.

Aan de andere kant waren er grote kansen voor Daniël Stijf (2x) en Jeroen Bronsink. Het was aan de sterk keepende Gerben Slingerland te danken dat het bij de 1-1 van Stijf was gebleven. De piepjonge Otterlose achterhoede met twee 18 en een 16-jarige, had het moeilijk. ,,Het was achterin onrustig bij ons. De opbouw was ook niet goed’’, had ook Meijer (28) gezien.

Met het inbrengen van Rik Verschuur op het middenveld, waardoor Eric Lagerwey een linie terug schoof, kwam de rust terug in de Otterlose gelederen. Hoewel het voetbal nog steeds niet goed was, werd op een kans na van Roald van Bessen weinig weggegeven. ,,De tweede ballen waren ook meer voor ons’’, had Meijer gemerkt.

Tot een goed kwartier voor het einde bleef het 2-1. Maar toen kwam het ‘kwartiertje’ van Laurens Foekens. Met drie doelpunten werd het duel definitief beslist. Eerst wist de aanvoerder wel raad met en assist van Verschuur. Vervolgens werd een vrije trap van een paar meter afstand van het doel raak gemikt. En in de slotminuut werd ook nog de vijfde binnen gewerkt. Dat bekende zijn 148ste doelpunt in competitieverband voor Otterlo. ,,Het is wel heel lekker dat je zo’n speler in je team hebt’’, weet ook Jasper Meijer.

Even had het er op geleken dat de spanning zou terugkomen. Na de 4-2 van René van Schoonhoven liet de ploeg uit de dorpen Veessen en Vorchten de kans op 4-3 liggen.

,,Opzet van ons is dit seizoen bij de eerste twee te eindigen. Dan promoveer je direct. Dan is het zaak dat je wedstrijd als vandaag wint. Dat is gelukt. Begin je toch was plezieriger aan de oktober feesten’’, besluit Jasper Meijer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie