Doelpunten: 0-1 Eveline Zech; 0-2 Annelies Oomen; 1-2 Mira Jansen.

31 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

Zaterdag heeft de collectieve strijdlust van de DTS vrouwen geleid tot een knappe overwinning op het beloftenteam van FC Twente, ATC’65.

In Hengelo kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. Al snel kwam een doorgebroken speelster oog in oog met Claire Bakkum, maar deze hield haar doel knap schoon.

DTS wist zich eerst geen raad met het snelle spel van de Tukkers, maar herpakte zich en nam in de tweede helft zelfs al snel de leiding. Uit een fraaie Edese aanval kon Eveline Zech in de 55e minuut de 0-1 binnen prikken.

De thuisploeg was van slag en keek in de 73e minuut zelfs tegen een 0-2 achterstand aan. Annelies Oomen passeerde ditmaal de keepster. Toen leek ATC’65 wakker geschud te zijn en kwam met een tegenreactie. Mira Jansen tikte twee minuten later de 1-2 binnen.

De Edesen lieten de thuisploeg niet verder komen en de beste kansen waren voor de bezoekers, maar deze werden niet benut. En dus klom DTS met drie punten erbij naar een mooie vierde plek.

Zaterdag wordt in eigen huis tegen de nummer twee, Saestum, gespeeld.