Verbod op samenscholing in Rietkampen blijft

31 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het samenscholingsverbod in de wijk Rietkampen wordt verlengd tot 1 mei.

De ernstige overlast in de wijk is afgenomen. Wel zijn er wekelijks meldingen van incidenten, zoals vernielingen en jongeren die provoceren en/of ruzie zoeken. Politie en Toezicht vinden het samenscholingsverbod een goed preventief middel om direct te kunnen optreden als jongeren samenscholen. Het samenscholingsverbod zou op 1 november aflopen.

Naast het samenscholingsverbod wordt de inzet van de gemeentelijke toezichthouders en de politie gecontinueerd. Dit alles om de rust in de wijk te handhaven.

,,Het gaat beter in de wijk. Dit opgebouwde vertrouwen wil ik niet beschamen”, zegt Van der Knaap. ,,Daarom blijf ik het verder terugdringen van overlast hoge prioriteit geven.”

Contact met politie

Aan inwoners wordt gevraagd ook waakzaam te zijn. Mochten mensen iets verdachts zien of horen dan kan contact worden opgenomen met de politie op telefoonnummer 0900–88 44. Anonieme meldingen kunnen doorgegeven worden op Meld Misdaad Anoniem: 0800–7000. Ook via twitter kan het nodige gemeld worden of gevolgd, bijvoorbeeld via het twitter account van de wijkagent

@GLM_N_Kooy.

Het verlengen van het samenscholingsverbod is één van de maatregelen die worden genomen. Daarnaast bestaat de aanpak uit repressieve maatregelen om overlast snel terug te dringen. Notoire overlastgevers krijgen daarbij extra aandacht van de politie en vanuit het Veiligheidshuis.

Het verbod houdt in dat het niet is toegestaan in het aangewezen gebied met vier of meer personen bij elkaar te staan wanneer zij overlast veroorzaken, dit ter beoordeling van de politie of de toezichthouder.

Gebied

Het gebied waarin het samenscholingsverbod van kracht is, wordt omsloten door de Dr. W. Dreeslaan, inclusief winkelcentrum Stadspoort en aangrenzende openbare ruimtes. Verder door Laan der Verenigde Naties, Pennstate, Coornhertstate, Comeniusstate, Langeweideweg, Erasmusstate, Bertrand Russelstate, Sartrestate, Spinozastate, Statepad (tot Rijksweg A12); Geluidswal gelegen ten noorden van Rijksweg A12 tot de Dr. W. Dreeslaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie