BSVO verliest topper van Pegasus

31 oktober 2012 om 00:00 Sport

De uitslag voelde niet als een nederlaag. BSVO speelde goed, maar verloor de wedstrijd op kracht en ervaring. Vooral de eerste set liet een spannend verloop zien met een hoofdrol voor Janneke Hazeleger. Hoewel BSVO bijna de hele set tegen een achterstand aankeek, wisten de ploeg hun slag te slaan en won met 26-24.

Volleyballers TweeVV verrassen bij Scylla OTTERLO/EDE - De volleybalsters van BSVO hadden wat recht te zetten na de nederlaag tegen Agilitas. Koploper Pegasus leek een mooi slachtoffer maar na een spannende wedstrijd van hoog niveau moesten de volleybalsters het hoofd buigen: 2-3.

In de tweede set liet de service het afweten terwijl Pegasus de servicedruk juist opvoerde. BSVO had hier geen goed verweer op en verloor de set in korte tijd met 13-25. In de derde set werd geconcentreerder gevolleybald en het hoge niveau van de bezoekers uit Nijmegen dwong de Otterlose meiden het beste uit zichzelf te halen met veel lange rally’s en hoogstaand volleybal tot gevolg. Met het inbrengen van Rachel Ravenhorst kreeg BSVO meer grip op de verdediging van Pegasus en werd de derde set een prooi voor Otterlo 25-16.

De vierde set leek een kopie van de tweede. Weinig concentratie en veel foute passes dwongen BSVO tot verdedigen en beperkt aanvallen.

In de vijfde set nam BSVO de leiding met 4-2 maar gaf de voorsprong uit handen en liet Pegasus ontsnappen: 8-15. Coach Willem Held was ondanks het verlies tevreden: ,,Het verschil in kracht en lengte was vandaag beslissend maar het is een kwestie van tijd totdat BSVO dit goedmaakt op dergelijke concurrenten.”’.

TweeVV

Het jonge team van TweeVV heeft in Wageningen verrassend met 1-3 gewonnen van Scylla 2, dat op de derde plek stond. De vrouwen zaten zó dichtbij, maar het werd toch nét niet. Ze verloren met 3-1 van Scylla 3, ook in Wageningen.

Blij en verrast waren de mannen met deze mooie overwinning op Scylla. Vóór de wedstrijd stond TweeVV onder aan de ranglijst. Met de vier punten die dit duel opleverde, stijgen de mannen flink. Toch had het nog mooier kunnen zijn want na een voorsprong van Scylla in de eerste set, trok TweeVV de stand gelijk bij 20-20 waarna het gelijk opging totdat de Wageningers met 27-25 de set uiteindelijk pakten. De overige sets waren met 22-25, 20-25 en 23-25 voor TweeVV.

De mix van routiniers en jonge spelers raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. De jonge spelverdeler Mart Kerkhof Mogot wist vooral in de eerste drie sets middenman Casper Kooi perfect aan te spelen en ook op buiten lukte dat goed bij hoofdaanvaller John Bos.

Drie sets lang ging de strijd van de vrouwen tegen Scylla zo gelijk op dat het allebei de kanten op kon. De tegenstander had er moeite mee rechtstreeks te scoren want TweeVV verdedigde sterk. Dat gold andersom ook maar de Edesen wisselden hun harde aanval af met slim gespeelde ballen. Ook spelverdeler Sanne van Laar was succesvol met haar doorspeelballen.

Met 28-26 en 25-23 waren de eerste twee sets nipt voor Scylla waarna de derde, verdiend en ook nipt, met 24-26 naar TweeVV ging. In de vierde slopen er slordigheden in het Edese spel, de set was met 25-19 voor Scylla.