Afscheid

31 oktober 2012 om 00:00 Sport

EDE - Voor de Edese handballiefhebbers is het smullen geblazen, want niet eerder in de historie van deze club werden op dit niveau de eerste drie wedstrijden in volle winst omgezet. Zaterdagavond werd medekoploper Hellas-2 uit Den Haag in deze nog prille competitie aan de zegekar gebonden met de alleszeggende cijfers van 23-16. Aangezien Aalsmeer in Den Haag won van Hercules, staan Reehorst en Aalsmeer op kop.

Reehorst kon voor de eerste keer een beroep doen op middenopbouwer Kevin Kettering, die in de zomer van eredivisieclub Swift naar Ede overkwam, maar door een enkelblessure nog moest toekijken.

De Edenaren begonnen toch wat nerveus aan de wedstrijd, speelde vooral in de aanval slordig, maar de verdediging stond als een huis met aan het hoofd natuurlijk Gerard Haalboom, die waar nodig de foutjes van zijn aanvallers goedmaakte. De ruststand van 11-6 gaf echter veel vertrouwen.

Bert Willemsen was de doelman van het tweede bedrijf en hij presteerde het om in het eerste kwartier van de tweede helft slechts twee doelpunten toe te staan en dat gaf meteen het manco bij de Hagenezen aan, te weinig schotkracht met name uit de tweede lijn.

Reehorst scoorde regelmatig, waarbij Jos Boers topscorer mocht worden met zeven doelpunten mede door goed aangeven van Jeff de Quay en Robbert van Oel.

Waar de Edese formatie van trainer/coach Marco Meijeringh nu werkelijk staat zal de komende weken blijken, wanneer het . zondag eerst bij CSV in Castricum speelt, waar nog nooit gewonnen werd en daarna de absolute topper tegen Aalsmeer-3, waar vooral eredivisie ervaring de dienst uitmaakt en ook daar werd nooit een puntje mee naar huis genomen.

Trainer en spelers van Reehorst zijn er echter van overtuigd dat zij nog verder progressie kunnen maken en dat deze competitie er wel eens eentje kan worden in de sfeer van naar boven kijken. Het aantal toeschouwers groeit gestaag en dat het is zaak voor de Edenaren dit vast te houden.

EDE - De KNVB district Oost heeft de loting voor de volgende knock-out ronden bekend gemaakt. In de tweede ronde moet DTS Ede op bezoek bij tweedeklasser VIOS Vaassen. Ook Bennekom lootte uitwedstrijd. Zondag tweedeklasser Beekbergen is de gastheer. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 24 november of dinsdagavond 27 november. Mochten DTS Ede en/of Bennekom deze ronde overleven, behoeven zij niet uit te komen in de derde (tussen) ronde.

HARSKAMP - SV Harskamp hield afgelopen week haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. En dat werd een bijzondere bijeenkomst. Naast de reguliere punten, werd afscheid genomen van een vijftal bestuursleden. En - hoewel hij dat zelf niet zou willen zeggen - verdween een ‘bepalend’ gezicht uit het bestuur. Penningmeester Jan Maanen beheerde ruim 35 (!) jaar de Harskampse penningen. Voorzitter Dirk van Wikselaar omschreef het als volgt: ,,Jan van Maanen is ‘een geval apart’. Toen ik in 1980 in het bestuur kwam zat Jan daar al een paar jaar. Hij werd in 1977 penningmeester en nu ruim 35 (!) jaar later vindt hij het welletjes. Dat zal wennen zijn, maar voor ons Erelid (2002), die voor zijn werk onder andere bij de SV Harskamp koninklijk werd onderscheiden, zelf het meest schat ik in.”

u Meer: www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie