‘Mannen zijn zeikwijven’

31 oktober 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Na een onderbreking in 2011 staat er volgend jaar weer op het programma, en wel op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2013 in de Beatrixkerk te Ede.

Tijdens de Vocalise Scratchdagen wordt met een paar honderd mensen gedurende een vrijdagavond en een zaterdag in hetzelfde weekend een groot muziekstuk ingestudeerd, en dezelfde zaterdagavond voor publiek ten gehore gebracht. ‘From scratch to stage’ dus. Het gehele weekend staat in het teken van deze muziek, wat voor de deelnemers in muzikaal opzicht heel overweldigend, spectaculair en grensverleggend is.

Belangstellenden wordt van harte uitgenodigd mee te scratchen of, dit jaar voor het eerst, mee te spelen in het scratch orkest. De scratchdagen kennen een driejaarlijkse cyclus. Per jaar wordt een opera, de Carmina Burana van Carl Orff, of een groot religieus of wereldlijk werk ingestudeerd en uitgevoerd. Dit jaar is de Carmina Burana aan de beurt.

Iedereen zonder koor- of orkest ervaring kan meedoen. De begeleiding is in handen van Vocalises jonge, inspirerende dirigent Gerrit Maas, die er zeker iets moois van gaat maken. Het belooft weer een fantastisch evenement te worden!

Nieuwsgierig geworden of meer weten?

Mail naar Beatrix van Baren; mail: beatrixvanbaren@online.nl . www.Vocalise.nl

Daar bevindt zich uitgebreide info over de deelname en de kosten en kunt u zich digitaal inschrijven voor koor of orkest. Het Vocalise scratchkoor in 2010 in actie onder bezielende leiding van de toenmalige dirigent Albert Wissink.

EDE - De drie mannen van cabaretgroep ‘Niet schieten’ gooien zaterdag 10 november in Cultura hun charmes in de strijd op hun zoektocht naar nieuwe mannelijkheid. De concentratie testosteron in de man-van-nu is tot een bedenkelijk niveau gedaald. Hij staat met een schort om kant-en-klare vleesvervangers te braden. Hij is klassenmoeder op de school van zijn kind. Hij gaat gewillig op koopzondag ‘sierkussens voelen’ bij de Ikea. Hij gebruikt dagcrème, met natuurlijke bestanddelen. Plassen doet hij zittend.

Mannen zijn zeikwijven geworden. Vertwijfeld en verloren schiet de moderne man naar de metro-man, de macho, de wacho, de oerman, de emo-man, de no-nonsense man. Kaarten voor de voorstellingen zijn á achttien euro verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, telefoon 0318-672800 of via www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie