PretPalet voor zorgkinderen van start gegaan: 'We zijn kindvriendelijk en veilig’

31 oktober 2012 om 00:00 Algemeen

Met PretPalet maakt Karin Kuik haar droom waar. PretPalet biedt gemengde opvang/dagbesteding aan. Zorgkinderen tussen de vier en veertien jaar uit het speciaal onderwijs met psychische gedragsproblemen, autisme, ADHD en ontwikkelingsproblematiek zijn er van harte welkom. Voor (kwetsbare) kinderen uit het reguliere onderwijs is de buitenschoolse opvang ook beschikbaar.

EDE - Buitenschoolse opvang (BSO) PretPalet (www.pretpalet.nl) startte op 1 oktober in gebouw 3 van de Elias Beekmankazerne aan de Nieuwe Kazernelaan 10. Tijdens de opendag was er tot tevredenheid van Karin Kuik van het PretPalet veel belangstelling. ,,Ik heb de eerste aanmelding al binnen”, zegt de Edese, die leerkracht in het speciale onderwijs was.

PretPalet is in principe ‘s middags open van half drie tot half zeven. ,,Op woensdag en vrijdag is dat van twaalf uur tot half zeven. Op zaterdag zijn wij ‘s morgens van acht uur tot half zes.” ,,Mijn hart ligt bij de zorgkinderen. Velen van hen kunnen niet op een reguliere BSO terecht, omdat groepen vaak te groot zijn.We doen aan vrije tijdsbesteding en dagbehandeling.”

Bij het Pretpalet kunnen kinderen zonder indicatie terecht. De BSO heeft veel ruimte. Buiten is er plek om er een moestuintje te maken. Achter het gebouw is een grasveld voor de kinderen, waar zij sport en spel kunnen beoefenen. ,,Er is veel bos en ruimte, ideaal. Ouders hebben ook genoeg parkeerruimte als zij hun kinderen brengen.”

Een voordeel is de centrale ligging. ,,Van alle kanten kun je hier goed komen, het is een ideaal plekkie.” Het tarief van de BSO kan vergoed worden vanuit het persoonsgebonden budget. De GGD heeft het PretPalet goedgekeurd. ,,Het is kindvriendelijk en veilig.” Opgeven voor PretPalet kan via 06-40382158. Op de website staat een inschrijfformulier.

Foto:

Karin Kuik: ,,Mijn hart ligt bij de zorgkinderen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie