Schaatsers EIJV breken records in Inzell

31 oktober 2012 om 00:00 Sport

EDE - De leden van de Edese IJsvereniging gingen ook dit jaar weer naar het traditionele trainingskamp in het prachtige Inzell.

Er werd een week lang intensief getraind op schaatstechniek en snelheid op de overdekte ijsbaan die bekend is vanwege het snelle ijs. Daarnaast werd er ook elke dag een stevige rit op de mountainbike gemaakt.

Hoogtepunt van de week was de schaatswedstrijd waaraan tien EIJV’ers elk op twee afstanden uitkwamen. In totaal leverde dat negentien nieuwe persoonlijke records op. De tijden zijn terug te vinden op de website:?www.eijv.nl.

Een bijzondere rol was er voor de Edenaar Theo Guykens. Als officieel KNSB starter was er voor hem de bijzondere eer om wereld- en olympisch kampioene Ireen Wüst ‘weg te schieten’. Ondanks twee valse starts van haar tegenstander lieten Theo en Ireen zich niet van de wijs brengen en schaatste Irene ook een fantastische race.

Er trainden ook veel andere nationale en internationale toppers en zo te zien is de vorm van onze nationale top uitstekend. De EIJV kijkt uit naar een prachtig schaatsseizoen waarin hopelijk nog veel pr’s zullen sneuvelen.

u Zie ook www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie