Bennekommer Van der Linden ontvangt lintje

31 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van het elfde lustrum van de Maria Virgo Regina Geloofsgemeenschap in Bennekom. Ruud van der Linden heeft geheel belangeloos langdurig werkzaamheden verricht op kerkelijk- en op cultureel gebied, die voor de lokale en landelijke samenleving een bijzondere waarde hebben.

BENNEKOM - Ruud van der Linden (60) uit Bennekom is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

Maria Virgo Regina

Van der Linden was in de jaren tachtig als vrijwilliger betrokken bij jongerenactiviteiten voor de Antonius parochie in Ede. Vanaf 1993 verricht hij op zeer intensieve en bijzondere wijze diverse vrijwillige activiteiten voor de RK geloofsgemeenschap Maria Virgo Regina in Bennekom. Hij is onder meer pastoraal medewerker, lid van diverse beraden, koorlid en lid van de tuingroep. Daarnaast volgde Ruud van der Linden een tweejarige toerustingcursus om voor te kunnen gaan in vieringen. Thans vervult hij ruim tien jaar de functie van voorganger bij kerkelijke vieringen en bij uitvaartdiensten in de RK Kerk in Bennekom.

Kinderdorp

Daarnaast heeft Van der Linden zich 33 jaar op intensieve wijze ingezet voor het Kinderdorp Bennekom. Onder zijn leiding is het Kinderdorp gegroeid tot het grootste Kinderdorp van Nederland met een grote uitstraling en landelijke bekendheid.

Feestdagen

In het verleden heeft Ruud van der Linden tien jaar lang activiteiten verricht voor de Stichting Comité Nationale Feestdagen Ede. Op landelijk niveau zet hij zich vanaf 2005 in als penningmeester en lid van het dagelijks bestuur van de Koninklijke Bond Oranje Verenigingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie