Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

College vindt AZO-terrein beste locatie voor Turkse moskee

31 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het gemeentebestuur besloot om de locatie AZO-terrein aan de Verlengde Blokkenweg aan de gemeenteraad voor te leggen als voorkeurslocatie voor de nieuwe Turkse moskee. Wanneer de gemeenteraad met dit voorstel instemt, kan een bestemmingsplanprocedure in werking worden gezet.

Initiatiefnemer 'De Grote Moskee' diende in november 2010 een verzoek bij de gemeente in voor een locatie om een nieuwe moskee op te kunnen richten. De huidige moskee aan de Frankeneng voldoet niet meer aan de behoefte: de gebedsruimte is te klein en er is geen ruimte voor ontmoeting en educatie. Toentertijd heeft de gemeente toegezegd te zoeken naar een mogelijke locatie. Inmiddels heeft die zoektocht geresulteerd in het voorkeursvoorstel aan de gemeenteraad voor de locatie AZO-terrein.

Deze voorkeurslocatie is mede ingegeven door het feit dat een groot deel van de doelgroep van de moskee in de directe omgeving woont. De huidige moskee ligt nabij de nieuwe locatie. Bovendien is het op deze locatie mogelijk om de parkeerbehoefte grotendeels op het terrein zelf op te lossen.

Wanneer de gemeenteraad instemt met deze locatie, zal een bestemmings- en beeldkwaliteitsplan worden voorbereid, dat realisatie van de moskee mogelijk maakt. Voor omwonenden is op 12 november een informatieavond gepland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie