Maatwerk tijdens Davies-dag bij Van der Wiel

7 november 2012 om 00:00 Ondernemend

Ongeveer tien jaar geleden kwam Tom Davies op het idee om brillen op maat te maken. ,,Nu is het uitgegroeid tot een van de hipste merken ter wereld. Het is mogelijk om een bril volledig naar wens te maken en hem perfect op het gezicht te passen.” Twee jaar geleden nam Van der Wiel het Engelse brillenmerk op in de collectie. ,,We zijn allemaal erg enthousiast over het merk en dat stralen we uit. Alle brillen zijn 10 november in de winkel aanwezig. Ook komen er mensen van Tom Davies langs om te helpen met ontwerpen en is er een kleurstyliste aanwezig.’’

EDE - Zelf een bril samenstellen wordt steeds toegankelijker. Zaterdag 10 november vindt bij Van der Wiel Optiek & Optometrie de jaarlijkse Tom Davies-dag plaats. De brillen van deze Engelse ontwerper worden aan de wensen van de klant aangepast wat betreft vorm, kleur en het materiaal. Rik van der Wiel: ,,Met deze unieke en kwalitatief sterke producten kunnen we onze klanten het beste bieden.”

De medewerkers van Van der Wiel volgden zelf ook ontwerptrainingen. ,,Tom Davies is nergens anders in Ede te koop. Bij verkooppunten in de wijdere omgeving is het niet altijd mogelijk om de bril op maat te laten maken. Wij behoren tot de top vijf verkopers van Nederland.”

Eigen ontwerp

,,Ook zijn we naar Londen geweest, naar het atelier van Tom Davies. Daar hebben we samen met hem een Van der Wiel-collectie ontworpen”, vertelt Van der Wiel. De optiek organiseert de Tom Davies-dag, net als vorig jaar, om het grote publiek kennis te laten maken met de brillen van dit merk. In de winkel liggen verschillende voorbeeldmonturen, die aangepast kunnen worden. ,,De klant bepaalt de kleur en vorm. Ook kan het materiaal worden gekozen. Tom Davies maakt veel gebruik van kunststof en titanium, maar werkt tegenwoordig ook met buffelhoorn.”

Tijdens de Tom Davies-dag wordt dit materiaal geïntroduceerd. De medewerkers van Van der Wiel hebben tijdens een cursus geleerd met dit materiaal te werken. ,,Het is een natuurproduct, waardoor geen enkel stuk hoorn hetzelfde is. Iedere bril is uniek. We laten de klant zelf kiezen uit twee stukken hoorn, waar de gehele bril uit wordt gehaald. Ze mogen zelf op het materiaal tekenen welk stuk gebruikt moet worden. Hoorn is erg licht en vormt het zich goed naar het gezicht.” Het materiaal komt uit Azië en Afrika en is afkomstig van waterbuffels die een natuurlijke dood zijn gestorven.

In stijl

Omdat Tom Davies uit Engeland komt, wordt de winkel in Engelse stijl aangekleed. ,,Onder het genot van een hapje en een drankje worden de brillen in de winkel ontworpen. Naast de ontwerpers van Tom Davies zijn we met zeven medewerkers aanwezig om iedereen te helpen. Pas als de klant helemaal tevreden is, wordt de bril besteld. Vervolgens duurt het vier tot acht weken tot hij kan worden opgehaald.”

Van der Wiel Optiek & Optometrie is gevestigd aan Maandereind 23. Tel. 0318 610613.

www.vanderwieloptiekede.nl

Foto:

Herbert van der Wiel, Hans van Hunnik en Rik van der Wiel voor hun etalage vol met Tom Davies-producten

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie