Careander viert jubileum

7 november 2012 om 00:00 Regio

REGIO - De Statenfracties van de ChristenUnie in de provincies Utrecht en Gelderland willen dat de colleges van beide provincies helderheid geven over de impasse die al enige tijd voortduurt in het kader van water en natuuropgave voor het Binnenveld. Ontwikkelingen mogen niet stil komen te liggen omdat overheidsbestuurslagen er met elkaar niet uitkomen.

Juist dan is het zaak dat de provincie die in het kader van ruimtelijke ordening en natuurbeleid bevoegd gezag is, de regie pakt en de impasse doorbreekt, aldus de ChristenUnie Statenleden Kees de Heer (Utrecht) en Pieter Plug (Gelderland). Beiden hebben in zowel Utrecht als Gelderland vanmiddag schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten om daarmee zicht te krijgen waarom het tot nu toe niet is gelukt om besluiten te nemen over de water- en natuuropgaven voor het Binnenveld.

Beide ChristenUnie Statenleden begrijpen dat de problematiek van het Binnenveld uiterst complex is. In het gebied spelen onder meer de opgaven van waterberging en verdrogingsbestrijding, maar ook de herijking van het nationaal natuurnetwerk (EHS) en het opstellen van een beheersplan voor het Natura2000 gebied.

Maar de besluitvorming hapert en we laten kostbare tijd verloren gaan, is de mening van ChristenUnie. Het Programmabureau Vallei en Heuvelrug organiseerde op 3 oktober 2012 een excursie in het grensgebied van Utrecht en Gelderland, Tijdens deze excursie hield René Eisenga van het Waterschap Vallei en Veluwe een presentatie over het Binnenveld, met name over de watervraagstukken en natuuropgaven. Zijn boodschap was dat er op dit moment een diepe impasse is, omdat de meningen van de diverse partijen te ver uiteenlopen.

Het is niet de eerste keer dat er vragen worden gesteld over de impasse in het Binnenveld. Ook in de Tweede kamer werd een jaar geleden door woordvoerders van de VVD en de SGP al schriftelijke vragen gesteld aan de verantwoordelijke minister. Maar blijkbaar heeft dat ook niet geholpen om uit een impasse te komen. Het is zaak dat de provinciale bestuurders de handschoen oppakken en daadkrachtig optreden, aldus Kees de Heer en Pieter Plug.

LUNTEREN - Organisatie Careander vierde vorige week haar 45 jarig bestaan met een muzikaal festijn voor alle cliënten, medewerkers en vrijwilligers.

Het feest vond plaats in de Veluwehal in Barneveld. Na het buffet, was het tijd voor het optreden dat werd verzorgd door de artiesten Nick en Simon, Monique Smit en Tim Douwsma. De presentatie van de avond was in handen van Jochem van Gelder.Het werd een groot spektakel waar iedereen volop van genoot.

Careander is een christelijke organisatie voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. In 1967 is de organisatie onder de naam Welzijnszorg gestart met een orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen. Careander biedt zorg en ondersteuning in de vorm van wonen, dagbesteding, maar ook ambulante ondersteuning.

Steeds vaker wonen cliënten met een verstandelijke beperking in een eigen woning en krijgen daarbij ondersteuning op een aantal gebieden. Bijvoorbeeld bij het huishouden, de administratie en het aangaan van sociale contacten.

Meer informatie op de website www.careander.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie