School Wekerom wint Edese Onderwijsprijs

7 november 2012 om 00:00 Regio

WEKEROM - School met de Bijbel in Wekerom heeft woensdag de Edese Onderwijsprijs gewonnen.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Edese Onderwijsdag 2012, die eens in de twee jaar wordt georganiseerd door de gemeente Ede voor alle onderwijs- en kinderopvanginstellingen in de gemeente. Thema van de dag voor dit jaar was ‘Hoofd, hart en handen. Talentontwikkeling van top tot teen’. De tweede prijs ging naar basisschool Louise de Coligny; de derde prijs werd gewonnen door het Marnix College in Ede.

De Wekeromse school ontving de prijs, een bronzen sculptuur en een geldbedrag van 5.000 euro voor het project ‘Verschil mag er zijn’.

Het project was een lessenserie over kennismaking tussen de behoudend christelijke dorpscultuur van Wekerom met allochtone culturen in de gemeente Ede. De oorsprong van deze lessenserie lag in een onderzoek van de gemeente Ede in 2009, waarin bleek dat zowel groepen allochtone jongeren in Edese nieuwbouwwijken als orthodox-christelijke plattelandsjongeren in de buitendorpen probleemgedrag vertoonden.

Een leerkracht van de Wekeromse school heeft daarna nader onderzoek gedaan naar beeldvorming bij kinderen en ouders van de school. Toen bleek dat er met name bij de plattelandsbevolking weinig kennis was van de Turkse en Marokkaanse cultuur.

u Meer op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie