Dichters voor poëzie in alle talen

14 november 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Opera Familia verraste Nederland vorig jaar met hun opvallende deelname aan het televisieprogramma ‘Holland’s Got Talent’. Keer op keer wisten Paul, Carla en Belinda zowel de jury als het publiek te ontroeren met hun optredens. De opera is zondag 18 november te zien in de ReeHorst in Ede.

De naam Opera Familia doet vermoeden dat mezzo sopraan Carla, bariton Paul en sopraan Belinda alleen opera stukken ten gehore brengen. Niets is minder waar. Hun specialiteit ligt juist in het cross-over repertoire, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Andrea Bocelli en Il Divo.

Tijdens dit theaterconcert geven Paul, Carla en Belinda u een kijkje in het muzikale fotoalbum van Opera Familia. Naast het bekende repertoire van het met goud bekroonde debutalbum ‘Il Canto’ staan allerlei bijzondere en vaak persoonlijke liedjes op het programma.

Opera Familia staat zondag 18 november om 20.15 uur in de Reehorst. Het optreden begint rond 20.15 uur en bezoekers betalen 15 euro per persoon voor een kaartje.

EDE - Edese dichters uit verschillende culturen kunnen zich opgeven voor deelname aan de meertalige poëziezondag ‘Duizend en één gedachte’. Na het succes van de twee vorige edities, wordt voor de derde keer ‘Duizend en één gedachte’ - Poëzie in alle talen - georganiseerd. Het evenement vindt plaats op zondag 7 april in Cultura.

De initiatiefnemers van ‘Duizend en één gedachte’ willen podium bieden aan mensen van allerlei herkomst die in hun moedertaal iets willen laten horen in de vorm van een gedicht, een lied of een verhaal.

Ede is veelkleurig geworden, met de komst van mensen uit andere landen met verschillende etnische, religieuze en culturele achtergronden.?Uitgangspunt van ‘Duizend en één Gedachte’ is dat ieder in zijn eigen moedertaal leest, zingt of voordraagt. Ook al woont iemand al jaren in Ede en spreekt in het dagelijks leven gewoon Nederlands, zijn gevoelens, verlangens en gedachten kan hij het beste uitdrukken in zijn eigen moedertaal. Het is bijzonder iemand te horen voordragen in zijn eigen taal, maar ook belangrijk om te begrijpen waar het gedicht over gaat. Daarom worden alle dichters persoonlijk in contact gebracht met Edese Nederlandstalige dichters of mensen die anderszins bezig zijn met taal. De Nederlandstalige dichters dragen zorg voor mooie vertalingen, die de gedichten goed tot hun recht laten komen.

Belangstellenden kunnen zich via e-mail aanmelden, duizendeneengedachte@cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie