Doelpunten: Kenny Kroeze 1-0; Dennis Boshoeve 2-0; Kenny Kroeze 3-0; Marcel Smelt 4-0.

7 november 2012 om 00:00 Voetbal

,,Ondanks de 4-0 nederlaag bij DOS ‘37 in Vriezenveen heb ik de ploeg een compliment gemaakt. Tot de veertigste minuut hebben wij het DOS lastig gemaakt. Maar de 2-0 in de 50e minuut viel te snel”, aldus trainer Marcel van der Hoop. De Edenaren speelden voor rust zeker niet minder dan de koploper. ,,Nee, dat klopt, maar juist de individuele klasse van DOS betekende over de hele wedstrijd gezien, het verschil. Zij hebben spelers uit de topklasse (HHC en DETO) tot de beschikking. En dan ben ik trots op mijn ploeg, die het met eigen spelers knap vol hield”, meende Van der Hoop. Blauw Geel, dat wat kansen door onder anderen Myron de Bruijne en Ilias el Aarrass gemist zag, kreeg vijf minuten voor rust een mokerslag te verwerken. ,,Er werd slecht uitverdedigd en daar profiteerde DOS knap van: 1-0”, had Van der Hoop genoteerd. De hoop op de gelijkmaker werd al vijf minuten na rust te niet gedaan. Uit een vrije trap scoorde Dennis Boshoeve met een fraaie kopbal de 2-0. ,,Ik heb gewisseld en Michael Beekhuizen, te laat voor de wedstrijdbespreking, als extra invaller het veld ingebracht. Maar DOS liet zich het kaas niet van het brood eten en scoorde:4-0.”