Doelpunten: Laurens ten Heuvel 0-1; Kenneth Misa-Danso 0-2.

7 november 2012 om 00:00 Voetbal

DTS Ede heeft tegen AFC Ajax geen potten kunnen breken. De thuisploeg verloor met 0-2 van een ook niets groots spelend Ajax. Door de nederlaag delen Huizen en DTS Ede nu de laatste plaats. ,,Misschien een puntje”, was de algemene opvatting aan DTS zijde. Dat werd mede ingegeven door de lijst van afwezigen. ,,De blessuregolf is groot. Liefst vijf spelers (Jeroen van Schoonhoven, Govert van de Visch, Mike Peters, Raoul Berends en Paul Frenken) met kruisbandblessures”, aldus trainer Eric Speelziek.

Zijn ploeg zat nooit lekker in de wedstrijd.In het eerste bedrijf trokken slechts vrije trappen de aandacht en onderscheidde doelman Ozkan Yilmaz zich in de beginfase. Hij hield Sergio Cameron van scoren af. Na rust was Ajax de duidelijk beste ploeg. En dat kwam mede door het inbrengen van Laurens ten Heuvel. Hij maakte negen minuten na rust fraai de 0-1. DTS, dat drie keer wisselde, probeerde de bakens te verzetten. Maar echte mogelijkheden werden niet gecreëerd. Omdat Ajax diverse kansen liet liggen, duurde het tot blessuretijd alvorens de 0-2 viel. Het was Kenneth Misa-Danso die de eindstand bepaalde.