Doelpunten: Danique van Zadelhof 0-1, 0-2; Linda van Veldhuizen 0-3; Nadia van Beerschoten 0-4; Willeke Pater 1-4; Linda van Veldhuizen..

7 november 2012 om 00:00 Voetbal

Na de knappe overwinning op ATC’65 de week ervoor, had DTS hoop tegen Saestum afgelopen zaterdag een punt te kunnen pakken. Maar slordig balverlies werd door Saestum direct afgestraft.

De eerste helft was de thuisploeg nog vrij stabiel. Tot vlak voor rust. Toen kwam Danique van Zadelhof met een solo door de Edese defensie en tikte binnen: 0-1. Aan de andere kant kwam Linda Helbling alleen voor de keepster, maar werd van achteren onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter deed niets. DTS was van slag, Van Zadelhof profiteerde en maakte 0-2.

Na rust maakten de bezoekers goed gebruik van persoonlijke fouten aan Edese kant. Linda van Veldhuizen en Nadia van Beerschoten zorgden al snel voor de 0-3 en 0-4 en de wedstrijd was gespeeld. Willeke Pater deed nog wat terug in de 83e minuut maar met een fraai schot in de verre hoek zette Linda van Veldhuizen de stand uiteindelijk op 1-5.

Een zesde plek in de Topklasse is voorlopig het gevolg. Zaterdag 10 november om 14.30 uur in Groningen: The Knickerbockers - DTS Ede.