Pittige zondagderby blijft doelpuntloos

7 november 2012 om 00:00 Voetbal

Twee keer eerder stonden beide ploegen in competitieverband (seizoen 2008/2009) tegenover elkaar. Fortissimo bleef winnaar (1-0 en 3-1), en het werd dus voor de thuisclub geen ‘driemaal is scheepsrecht’.,,Zo’n wedstrijd kun je inderdaad verwachten’’, meende de vijfendertig jarige routinier René Plate. ,Beide teams staan bekend om hun strijd en inzet. En natuurlijk gaat FC Jeugd er als promovendus tegen ons extra tegen aan. Zeker omdat de spelers elkaar goed kennen”, vervolgde hij.FC Jeugd uitblinker Khalid Oulad Ahmed (21) toonde zich minder tevreden. ,,In de eerste helft hadden wij het af moeten maken. Er waren kleine kansjes op een doelpunt. Je zag dat Fortissimo afwachtte. Of dit een winstpunt is? Nee, zo voelt dat niet. Ik denk dat wij recht op de zege hadden”, aldus de van Kesteren afkomstige spelverdeler.

EDE - Veel strijd, beleving en emotie. Weinig goed voetbal. Fortissimo tegen buurman FC Jeugd werd, mede door de talrijke supporters van de bezoekers, die met rooksignalen voor veel sfeer zorgden, een echte op het scherpst van de snede uitgevochten derby. Waarin uiteindelijk de punten werden gedeeld: 0-0. door Eip Janssen

De openingszetten waren voor FC Jeugd, en creëerden mogelijkheden. ,,Dat FC Jeugd zou komen hadden we wel verwacht. Maar jammer genoeg konden we ze niet in de omschakeling verrassen”, keek Plate terug. De goed spelende back wilde zich niet achter afwezige basisspelers verschuilen. ,,Nee, dat klopt. Deze ploeg heeft gestreden, en dan moet je ook iets geluk hebben. Later ging het beter, ook omdat FC Jeugd gas terug moest nemen in dit verschrikkelijke weer. Het was zowel bij ons als bij FC Jeugd vaak op het randje van wel of geen buitenspel. Maar ik moet zeggen dat de scheidsrechter (Jemery Lensink, red.) er goed het oog in had”. Dat laatste klopte. Hij deed soms ongelukkige overtredingen ‘verbaal’ af. En gaf geel daar waar nodig. Na rust kreeg de ingevallen Kemal Kandemir een vrij veld. Doelman Kevin van der Mark was er als de kippen bij, en redde ten koste van een blessure. ,,Dat was een belangrijk moment”, meende Ahmed. ,,Dat bracht ons terug bij de les, want de concentratie was even weg.” Lang speelde het spel zich op het middenveld af. Daar leek in de 67e minuut verandering in te komen. Er werd met de knie terug gespeeld, en tot veler verbazing volgde een indirecte vrije trap voor Jeugd. ,,Dat was een aardige mogelijkheid. Maar met elf man op of net voor de doellijn was scoren onmogelijk”, keek Ahmed terug. ,,Of ik het naar mijn zin heb bij FC Jeugd. Zeker wel. Aanvankelijk was ik het kleine knusse Kesteren gewend. Maar nu heb ik mijn stekje op het middenveld gevonden”, besloot hij. In de wedstrijd met twee gezichten werd niet gescoord. De mooiste kans was nog voor Tim Kalfs, die uit een vrije trap genomen door Kandemir rakelings naast kopte.,,Misschien was het teveel van het goede geweest. Maar soms verlies je ook onterecht”, aldus Plate.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie